Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Victor Ponta: După moţiune, vom avea o criză politică şi mai mare. Sperăm la un Guvern Grindeanu 2

Postat la: 21.06.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Victor Ponta, secretarul general al Guvernului, a susţinut, într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV, că indiferent de rezultatul votului moţiunii de cenzură, în România va avea loc o criză politică şi mai mare.

"Un singur lucru cred că ştie şi Liviu Dragnea, o ştiu şi eu o ştie şi Sorin Grindeanu, după ce se votează moţiunea de cenzură vom avea o criză politică şi mai mare în România. Dacă moţiunea va fi respinsă, ceea ce eu cred că se va întâmpla, va fi un Guvern Grindeanu 2, dar fără miniştrii şi fără sprijin din partea Parlamentului. Dacă trece, din acel moment, la PSD, la ALDE, la Parlament, la Guvern nu mai este nimic de făcut, pentru că, din acel moment, decizia va fi la Iohannis. Eu cred că numai Iohannis va şti ce va face", a transmis fostul prim-ministru la Realitatea TV.

Victor Ponta s-a declarat încrezător în raţiunea colegilor de partid şi speră, alături de premierul Sorin Grindeanu, la un Guvern Grindeanu 2, format din miniştrii "mult mai buni decât cei care au fost până acum".

"Eu cred că până mâine, la ora 11, dacă există suficientă dorinţă de raţiune, de dialog, de gândire pe termen mediu şi lung din toate părţile, vom avea un Guvern Grideanu 2, tot PSD-ALDE, cu miniştrii mult mai buni decât cei care au fost până acum, cu un program de guvernare bazat pe cel din campania electorală, dar sustenabil şi realist şi cu stabilitatea de care România are nevoie. Din partea domnului Grindeanu cu care am vorbit şi vorbesc există această dorinţă. Colegii de la PSD ştiu că sunt strânşi la hotelul RIN, le-am transmis mesajele pe toate canalele posibile şi formale şi informale şi cred că, până la urmă, raţiunea va triumfa.", a declarat fostul premier.

"Dragnea este un om cu multă experienţă politică", susţine fostul premier, însă ştie "foarte bine să disimuleze". "Îl cunosc foarte bine şi el mă cunoaşte, ne ştim când suntem îngrijoraţi sau nu. E foarte îngrijorat, la fel cum şi eu şi domnul Grindeanu suntem. Nu ştim ce va fi mâine.", a mai spus secretarul general al Guvernului.

"Domnul Dragnea are nevoie de 233 şi noi avem nevoie de 14, nu 14, 13, că pe mine mă puteţi tăia de pe listă. Mâine voi vota la vedere împotriva moţiunii. Pentru că eu cred e o greşeală să fii PSD-ist să votezi o moţiune a PSD împotriva PSD.", a subliniat fostul lider al PSD.

"Există o listă de miniştri pentru ziua de joi", susţine Ponta, care a precizat că a discutat şi cu Sorin Grindeanu în acest sens. "Trebuie să îndeplinească două condiţii. În primul rând, să fie respinsă moţiunea şi, în al doilea rând, oamenii respectivi să aibă şi demnitate mâine. Că dacă mâine vor să se pună bine cu domnul Dragnea şi poimâine vor să fie miniştrii în Guvernul lui Grindeanu, nu merge chestia asta", a afirmat fostul premier.

Victor Ponta a comentat şi pe seama rupturii dintre Liviu Dragnea şi Sorin Grindeanu, susţinând că în ultima perioadă Grindeanu a început să se comporte ca un premier şi asta era deranjant pentru Dragnea.

"S-a întâmplat că domnul Grindeanu chiar a devenit prim-ministru şi domnul Dragnea, care nu poate să fie prim-ministru, dar nu din cauza lui Grindeanu sau a mea, că aşa e legea, nu poate accepta acest lucru. Îmi pare rău. În ultima perioadă Grindeanu începuse să fie premier, asta este cauza", susţine secretarul general al Guvernului.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE