Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Vicepreședintele SUA va efectua o vizită în România

Postat la: 01.03.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Premierul Viorica Dăncilă a transmis mulțumiri vicepreședintelui Pence pentru sprijinul acordat de SUA consolidării cooperării bilaterale pe dimensiunea de securitate, dar și în cadrul NATO, mai ales în contextul evoluțiilor curente din mediul de securitate.

Totodată, a accentuat importanța dezvoltării în continuare a tuturor domeniilor acoperite de Parteneriatul Strategic, în special cel economic și a reconfirmat importanța acordată de Guvernul României consolidării relației transatlantice, obiectiv urmărit constant de țara noastră.

De asemenea, în discuție au mai fost abordate subiecte de actualitate din agenda internațională. În vederea aprofundării relației bilaterale și a dialogului politic, premierul României a adresat invitația vicepreședintelui SUA de a vizita țara noastră.

La rândul său, vicepreședintele SUA a transmis aprecieri cu privire la angajamentul României pentru dezvoltarea relației cu SUA, remarcând contribuțiile semnificative ale țării noastre în plan bilateral și multilateral.

Totodată, înaltul oficial american a evidențiat importanța acordată de Administrația SUA obiectivelor Parteneriatului Strategic dintre România și SUA. De asemenea, a apreciat modul de gestionare de către Guvernul României a președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene. La finalul discuției, Mike Pence a dat asigurări că va face o vizită în România în prima parte a acestui an.

„Am avut o discuție telefonică cu vicepreședintele Pence, discuție care a durat în jur de o jumătate de oră. Am discutat despre partea bilaterală excelentă și evoluțiile pozitive întregistrate în cadrul parteneriatului strategic dintre România și SUA. A fost subliniată de ambele părți importanța dezvoltării în continuare a tuturor domeniilor acoperite de parteneriatul strategic, în special cel economic. (...) L-am invitat pe vicepreședintele Pence în România și domnia sa a promis că va efectua aceată vizită în prima jumătate a anului", a spus Viorica Dăncilă, la Antena 3.

Premierul Viorica Dăncilă a adăugat că discuția cu Mike Pence a fost una „foarte caldă, punctuală și în care s-a arătat dorința de cooperare de ambele părți". Recent, președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit cu vicepreședintele american Mike Pence. Află care au fost temele de discuție!

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE