Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Vesti mari pentru romani. Statul iti da 20.000 de lei daca indeplinesti aceste conditii

Postat la: 29.01.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Statul le da 20 de mii de lei romanilor care vor sa-si puna pe case panouri fotovoltaice. Cu ajutorul lor, vor putea produce curent electric. Specialistii spun ca vara panourile vor fi suficiente pentru a alimenta o locuinta, iar surplusul va ajunge in reteaua nationala.

Noul program al Administratiei Fondului de Mediu le acorda 20 de mii de lei celor interesati sa produca acasa curent, prin montarea unor panouri fotovoltaice. Facem un calcul ca sa vedem ce va puteti cumpara cu acesti bani:

Un panou fotovoltaic nu este foarte scump, impreuna cu sistemul de prindere ajunge sa coste aproape 600 de lei. In schimb, sunt scumpe accesoriile sistemului fotovoltaic. Este vorba de un invertor, panoul electric si cablurile electrice. Cu alte cuvinte, din banii alocati de fondul de mediu va permiteti sa cumparati aproape 15 panouri fotovoltaice, arata stirileprotv.ro.

Programul ar trebui sa inceapa de la mijlocul lunii martie, cand Fondul de Mediu va avea in sfarsit bugetul aprobat.

Exista anumite restrictii pentru cei care vor sa se inscrie in program. Beneficiarii, persoane fizice, cetateni romani, proprietari de case la curte, trebuie sa mai vina cu 2200 de lei.

Foarte important, nu trebuie sa aiba datorii la stat si au nevoie de obtinerea unor documente.

Cornel Brezuica, presedintele Administratiei Fondului de Mediu: "90 de zile, termenul de obtinere a acordului de racordare. Va pierde inscrierea daca nu va avea acest document."

Documentul de racordare este important, pentru ca proprietarii de case vor putea livra curentul in plus sistemulul national, cand nu-l vor folosi, in special vara. Cu alte cuvinte, vor deveni producatori si vor primi bani, care vor fi scazuti de distribuitorul de energie electrica de pe factura.

Dumitru state, distribuitor de panouri: "Nu devii milionar, pentru ca pretul de vanzare al kilovatului este mult mai mic decat pretul de cumparare al kilovatului. Sunt pierderi cauzate de pierderile cu injectarea in retea. Cu un sistem de 20 mii lei, poti sa devii 60 - 80 la suta independent."

De programul de 130 de milioane de euro vor putea beneficia aproape 30 de mii de proprietari de case. Blocurile nu sunt acceptate in proiect.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE