Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Verdictul Curții Europeane de Justiţie: Uber este serviciu de transport tip TAXI

Postat la: 20.12.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Taximetriștii au ieșit de mai multe ori în stradă ca să alunge serviciul Uber de pe piață. Iată că o decizie din Luxemburg clarifică statutul Uber.

Curtea Europeană de Justiţie (CEJ) a decis miercuri, 20 decembrie, că Uber este serviciu de transport, nu un serviciu din domeniul informaţiilor. Reprezentanţii Uber susţin că această decizie nu afectează activitatea companiei în ţările în care operează sub legea transportului sau este în curs de reglementare. Platforma electronică Uber furnizează, prin intermediul unei aplicaţii, un serviciu plătit care conectează şoferii neprofesionişti, ce utilizează propriul autovehicul, cu persoane care doresc să călătorească în interiorul oraşelor.

Astfel, CJE a considerat că Uber este un serviciu din domeniul transporturilor şi trebuie să se supună regulamentelor existente în acest domeniu, nu regulilor din domeniul serviciilor digitale.

„În majoritatea ţărilor UE în care operăm sub legea transportului sau suntem în curs de reglementare, această hotărâre nu afectează mersul lucrurilor. Totuşi, în continuare, milioane de europeni sunt împiedicaţi să folosească aplicaţii similare cu ale noastre. Aşa cum a declarat noul nostru CEO, Dara, este necesar ca serviciile de tip Uber să fie reglementate, astfel vom continua dialogul cu autorităţile din Europa. Aceasta este abordarea noastră pentru a ne asigura că oricine poate comanda o cursă sigură la apăsarea unui buton", a declarat purtătorul de cuvânt Uber.

Curtea Europeană de Justiție se asigură că legislația UE este interpretată și aplicată în același mod în toate țările UE; garantează că țările și instituțiile UE se supun dreptului european. DIN CEJ face parte câte un judecător din fiecare țară UE.

Precizări Uber: decizia ECJ specifică transport, ceea ce poate însemna și închierierea unei mașini cu șofer. Așa este reglementat Uber în Franța, Anglia, Italia sau ride sharing, în Estonia, SUA, Finlanda. În România, servicii precum cele oferite de aplicațiile Uber și Taxify nu au o reglementare clară. Cu toate acestea, reprezentanții Uber au oferit autorităților române mai multe propuneri pentru a-și putea continua activitatea cu respectarea legislației din România.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE