Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Valoarea Premiilor Nobel de anul acesta, cu un milion de coroane mai mare decat suma de anul trecut

Postat la: 26.09.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cu o saptamana inainte de debutul sezonului premiilor Nobel 2017, Fundatia Nobel a anuntat luni ca recompensa financiara pe care o vor primi laureatii de anul acesta va fi cu un milion de coroane mai mare (echivalentul a 105.000 de euro) decat suma de anul trecut, informeaza AFP.

''Consiliul de administratie al Fundatiei Nobel a decis, cu ocazia reuniunii din 14 septembrie 2017, ca suma primita de laureatii anului 2017 sa fie de 9 milioane de coroane (944.000 de euro)'', a anuntat institutia privata cu sediul la Stockholm intr-un comunicat. In 2012, recompensa financiara a fost diminuata cu 20%, la 8 milioane de coroane (839.000 euro), de la 10 milioane acordate in fiecare an din 2001, fiind vorba despre ''o masura necesara pentru a evita punerea in pericol a capitalului (Fundatiei) pe termen lung'', in contextul crizei financiare.

''Cu toate ca sunt necesare eforturi sustinute pentru consolidarea pozitiei financiare [...] pe termen lung, situatia este considerata stabila in prezent'', se arata in comunicatul dat publicitatii luni. Recompensa financiara acordata castigatorilor provine din suma lasata prin testament de fizicianul suedez Alfred Nobel, fondatorul premiilor. Primul din seria premiilor, cel pentru medicina, va fi anuntat pe 2 octombrie, urmat de cel pentru fizica, pe 3 octombrie, chimie, 4 octombrie, pace, 6 octombrie, iar economie, 9 octombrie. Data decernarii premiului Nobel pentru literatura nu este cunoscuta inca.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE