Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ungaria îşi suspendă sprijinul pentru aderarea României şi Croaţiei la OCDE

Postat la: 09.09.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ungaria nu va sprijini aderarea României şi Croaţiei la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), a anunţat ieri Ministerul Afacerilor Externe (MAE) de la Budapesta, într-o declaraţie citată de agenţia de presă MTI, potrivit Agerpres.

MAE ungar precizează că motivul pentru care Ungaria îşi suspendă sprijinul pentru aderarea României la OCDE este închiderea Liceului Teologic Romano-Catolic (LTRC) din Târgu Mureş. În cazul Croaţiei, motivul invocat de Budapesta pentru retragerea acestui sprijin este disputa privind o investiţie a societăţii ungare "MOL" în această ţară.

Fostul ministru de externe Cristian Diaconescu este de părere că suspendarea de către Ungaria a sprijinului acordat României pentru aderarea la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) reprezintă un gest inexplicabil. Iulian Chifu, preşedintele Centrului de Prevenire a Conflictelor şi Early Warning, califică drept un gest profund inamical suspendarea de către Ungaria a sprijinului acordat României pentru aderarea la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE