Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Un paraşutist militar a murit pe Aerodromul Clinceni în timpul unui exercițiu

Postat la: 24.05.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un paraşutist militar a murit marți pe Aerodromul Clinceni, în timpul unui exercițiu, a anunțat Ministerul Apărării Naționale. Parașutistul a murit marți în timpul unui exercițiu pe care îl efectua pe Aerodromul Clinceni. Potrivit MApN, accidentul s-a produs în jurul orei 19:00.

„Caporalul Cristinel Jianu, din Batalionul 495 Infanterie, și-a pierdut viața marți, 23 mai, în urma unui accident survenit pe timpul unui exercițiu de parașutare pe Aerodromul Clinceni. Accidentul a survenit în jurul orei 19.00, pe timpul executării manevrelor de aterizare. Militarului i-a fost acordat primul ajutor la fața locului, fiind preluat în scurt timp de o echipă SMURD și transportat la Spitalul Universitar de Urgență București unde, cu toate eforturile medicilor, a decedat", precizează un comunicat transmis de către MApN.

Pentru stabilirea circumstanțelor producerii accidentului a fost sesizat Parchetul Militar. De asemenea, conform procedurilor legale, comandantul unității a ordonat constituirea unei comisii interne de anchetă, evidențiază sursa citată. Caporalul Cristinel Jianu, în vârstă de 45 de ani, era angajat în Ministerul Apărării Naționale din anul 2015. Era căsătorit și avea un copil. Miercuri, 24 mai, la ora 8.15, vor fi organizate în unitățile militare din țară ceremonii de comemorare a caporalului Cristinel Jianu, menționează comunicatul.

„Conducerea Ministerului Apărării Naționale este alături de familia îndoliată și transmite, în numele întregului personal, sincere condoleanțe familiei militarului căzut", se mai afirmă în comunicatul menționat. În octombrie 2015, o altă tragedie a avut loc pe Aerodromul Clinceni. Un paraşutist şi o tânără hanbalistă, aflată la primul salt au murit, iar un instructor a fost grav rănit.

Instructorul Adrian Costandache şi un pasionat de paraşutism, şi o femeie, aflată la primul zbor, care executau sărituri de antrenament s-au ciocnit în aer, la 70 de metri altitudine, şi au căzut seceraţi la pământ. Unul dintre bărbaţi, Daniel Floroiu, în vârstă de 50 de ani, a decedat în momentul impactului, iar cel de-al doilea, instructorul, se află în stare stabilă. Tânăra, în vârstă de 27 de ani, a fost transportată cu ambulanţa la spitalul Municipal din Capitală, acolo unde a încetat din viaţă în cursul după-amiezii.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE