Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Un nou cutremur în România

Postat la: 08.08.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un cutremur de 4,3 grade pe scara Richter a avut loc în Vrancea la ora 11:34, informează Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Cutremurul s-a produs la o adâncime de 150 de kilometri, în apropierea oraşelor Nehoiu(35km), Covasna(44km), Întorsura Buzăului(56km), Târgu Secuiesc(56km), Slănic-Moldova(57km). Activitatea seismică s-a intensificat în ultima perioadă, fiind resimţite mai multe seisme de magnitudini asemănătoare. În urmă cu o săptămână, un alt cutremur de 4,6 grade a avut loc tot în zona seismică Vrancea, mai exact în judeţul Buzău. Mircea Radulian, directorul ştiinţific al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, a explicat pentru Mediafax că este normal ca la un anumit interval de timp să apară câte un cutremur de 4,4 grade pe scara Richter. În iunie, au mai fost două astfel de seisme.

„Dacă avem în vedere că ultimele cutremure de peste 4 grade au fost în iunie, deci a fost o activitate mai scăzută în ultimul timp, iar acum a urmat acest cutremur de 4,4, care este un seism moderat şi, care apare destul de frecvent, o dată pe lună, deci, nu este neobişnuit. În mod normal, nu prea se resimt aceste cutremure, a fost la limita la care se poate simţi, este posibil să se se fi simţit în partea din Câmpia Română", a declarat pentru MEDIAFAX, Mirecea Radulian, directorul ştiinţific al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Cel mai puternic cutremur înregistrat de la începutul anului a avut loc pe 8 februarie în Vrancea, seismul având magnitudinea 5 pe scara Richter.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE