Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Un iesean a sunat la 112 ca sa-si reclame sotia ca nu-i pune mancarea in farfurie!

Postat la: 12.02.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Sistemul National Unic pentru Apeluri de Urgenta (112) a fost conceput pentru ca orice persoana care se afla pe teritoriul Romaniei sa poata cere ajutor in caz de nevoie. Totusi, nu doar cei care au nevoie de ajutor apeleaza numarul 112, ci si unii care sunt pusi pe sotii. Fiecare apel preluat trebuie tratat cu maxima seriozitate de catre autoritati.

De multe ori, insa unii cetateni considera ca autoritatile merita sa fie puse pe jar degeaba. La Iasi, de la inceputul acestui an, au fost efectuate mii de apeluri la numarul unic de urgente, 112, iar unele dintre ele merita relatate. La 112 poate suna oricine, fie ca vorbim despre minori, majori sau persoane cu probleme psihice.

Reporterii cotidianului BUNA ZIUA IASI au facut un clasament al celor mai neobisnuite apeluri la 112 din Iasi. O femeie a sunat la 112 si a cerut sa discute cu politistii ieseni. Ea le-a povestit oamenilor legii ca are mai multi musafiri pe tavan. Ea i-a rugat insistent pe politisti sa vina pana la ea acasa si sa-i dea jos pe musafirii de pe tavan. Politistii nu s-au deplasat in acest caz la fata locului, insa in urmatorul caz, da.

Un iesean a sunat la 112 si a cerut sa se rezolve o situatie mai diferita. Barbatul le-a spus oamenilor legii ca, mai multi politisti au fost la el in locuinta si au incatusat un barbat urmarit international, apoi au plecat. Nu asta ar fi fost problema, insa. El le-a povestit politistilor ca barbatul urmarit international se afla abandonat la el in sufragerie, incatusat.

Un echipaj de politie a mers la locuinta indicata sa vada daca, intr-adevar, exista un urmarit international uitat, insa cele semnalate nu s-au confirmat. Nici pana acum nu se stie de ce a inventat barbatul o asemenea poveste. Oricum, pentru faptul ca a pus autoritatile pe drumuri degeaba, a fost "premiat" cu o frumoasa amenda. Poate ca, de acum incolo, se va gandi mai mult inainte de a suna la numarul unic de urgente, 112.

De cand s-au inventat blocurile cu locuinte, au aparut si certurile intre vecini. Probabil ca nu exista bloc unde toti vecinii sa fie prieteni. De regula, locatarii suna la politie si cer ajutor atunci cand vreunul dintre vecini asculta muzica tare sau face scandal, insa exista si situatii mai aparte.

O femeie a sunat la 112 si a spus ca vecinul care locuieste sub apartamentul ei foloseste un laser extraordinar de puternic care ii ajunge pana la creier. A povestit ca nu stie exact la ce foloseste acea scula aflata in posesia vecinului, insa a tinut sa precizeze ca viata ei este intr-un mare pericol.

Si, cum viata reala nu seamana deloc cu cea din filmul "Razboiul Stelelor", o astfel de alerta nu prea poate fi luata in serios de catre autoritati. Grav este, insa ca exista persoane cu probleme pshice care traiesc adevarate drame. Probabil ca aceasta ieseanca traieste de mult timp cu banuiala ca vecinul ei o nenoroceste cu un laser, dar cine sa o lamureasca si sa o faca sa inteleaga ca nu este asa?

La inceputul anului 2018, un barbat avea sa ceara ajutorul intr-o situatia care i-a lasat masca pe politistii din Iasi. El a sunat la 112 si a cerut interventia in forta a politistilor pentru ca sotia sa nu i-a pus mancare in farfurie. Barbatul a povestit agitat ca el a venit de la serviciu, iar sotia sa nu l-a asteptat cu masa pusa, chiar daca stia ca el ajunge obosit si infometat. Nici in acest caz, oamenii legii nu au putut face prea mult. Pana la urma, cine ar putea sa o oblige pe sotia barbatului sa il astepte cu masa pusa?

Un alt caz amuzant avea sa se petreaca in urma cu ceva vreme la Iasi. Un tanar a sunat la numarul unic de urgente 112 si a povestit ca a cumparat in urma cu cateva minute o cartela telefonica, iar dupa ce a purtat o discutie de cinci minute cu cineva, s-a terminat creditul. El le-a spus politistilor ca nu se misca din locul in care se afla, pana nu vine un politist sa rezolve problema.

Acestea sunt unele dintre cele mai amuzante apeluri facute la numarul unic de urgenta 112 de la inceputul acestui an. Anul trecut, la Iasi, au fost efectuate peste 70.000 de apeluri la 112, insa doar in aproximativ 30.000 de cazuri s-a intervenit. Iasul se claseaza astfel, pe locul doi in tara dupa Bucuresti.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE