Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Un fost parlamentar din Republica Moldova, acuzat de spionaj şi trădare de ţară

Postat la: 20.03.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Fostul deputat democrat Iurie Bolboceanu a fost reţinut săptămâna trecută de autorităţile din Republica Moldova într-un dosar penal de spionaj şi trădare de ţară, informează Unimedia, citând Newsmaker. Potrivit Unimedia, Bolboceanu a fost reţinut în data de 17 martie.

Bolboceanu a fost parlamentar din partea PDM (partidul controlat de oligarhul Vlad Plahotniuc), dar a părăsit partidul în 2014. Nu este clar statutul fostului deputat în acest dosar, dar în decizia Procuraturii moldovene, din 25 februarie 2017, de efectuare a unor percheziţii la domiciliul acestuia se indică faptul că acţiunea juridică a fost declanşată încă în vara anului 2016, conform art. 337 - Trădare de Patrie, şi art.338 - Spionaj, arată publicaţia citată. Bolboceanu ar fi avut legături cu un asistent al ataşatului militar al Rusiei în Republica Moldova, Alexandr Grudin, iar în timpul întâlnirilor, Grudin şi Bolboceanu "luau măsuri stricte de precauţie".

În documentul procuraturii se arată: "Luând în considerare evenimentele din Ucraina, nu se exclude o eventuală participare a ofiţerilor serviciilor speciale ruseşti în organizarea sau susţinerea unor acţiuni direcţionate spre destabilizarea situaţiei social-politice în ţară". Iurie Bolboceanu a figurat în celebrul dosar de corupere a deputaţilor din parlamentul moldovean, cunoscut şi că "bani de la Ambasada Rusiei pentru cumpărarea deputaţilor din Republica Moldova', aminteşte Unimedia.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE