Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Un criminalist român a găsit soluția să oprească jocul "Balena Albastră"

Postat la: 06.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Dacă sinuciderile din rândul tinerilor, tot mai dese şi tot mai ciudate în ultima vreme, nu au pus în mișcare până acum autoritățile, azi pare ca s-a umplut paharul. După știrea că un copil de 11 ani, din localitatea dâmbovițeană Cazaci, s-a sinucis, spunându-le colegilor de la școală că joacă "Balena Albastră", autorităţile dau semne că iau tot mai în serios ce se întâmplă. Şi chiar au curajul să vorbească despre un fenomen. Ce e de făcut?

Pentru că acest fenomen îngrijorează din ce în ce mai multă lume, până la vârful unor ierarhii - vezi declaraţia ministrului de interne -, întrebăm dacă, dincolo de structurile specializate ale MAI, care deja acționează, nu ar fi cazul că şi SRI să se implice. Profesorul Butoi confirmă ipoteza de lucru și plusează: "Bineînţeles că ar trebui să se implice SRI. Este chiar o chestiune de nasul Serviciului Român de Informaţii. Este o chestiune de fineţe. Iar când este cazul, ați văzut că SRI se implică şi intervine cu maximum de profesionalism. Şi în cazul teroristului de la Odorheiu Secuiesc am văzut că au acţionat prompt şi l-au pus în genunchi şi, odată cu el, le-a pierit ălora cheful să mai facă prostii. Şi elementele sectare şi periculoase de deturnare a tinerilor către zone de fagocitare socială, de neimplicare, de misticism (n.r. - vezi implicarea SRI în cazul fenomenului satanist din România)!... Şi aşa mai departe. Cei din SRI au şi corpul tehnic necesar, iar dacă nu-i mai lasă să intre în binoame, ei s-au retras cu arme şi bagaje, inclusiv cu componenta tehnică. Repet, acest fenomen «Balena Albastră» este o chestiune de mare fineţe, iar cei din SRI au acolo psihologi, sociologi, oameni de analiză. Şi să intre frontal în acțiune. Că atunci când am spus că propunerea noastră este de a cenzura total şi a bloca fenomenul, fără îndoială că nu m-am gândit la o secţie oarecare de poliţie".

Concluzia psihologului criminalist este de neclintit: "Eu, profesorul Butoi, spun că este o situaţie de pericol, că nu se mai poate cocheta cu ea, că ne distanţăm de cei care încearcă să minimalizeze sau să pună batista pe ţambal. Copiii aceștia care se sinucid lasă în urma lor mărturisiri, anturajul ştie de preocupările lor. Şi, atunci, eu cer intervenţie cu fermitate, cenzurarea tuturor site-urilor, identificarea instigatorilor şi trimiterea lor în judecată pentru determinarea la sinucidere, pentru că e lux de probe în fiecare dintre aceste cazuri. Aşadar, pe acestă chestiune, cuvântul de ordine este: «Cenzură totală!». Aici nu mai vorbim de elemente politizante, de dreptul la libertate, la vorbire etc. Aici jucăm în alt film. Jucăm în filmul protecţiei minorului. Servirea interesului superior al minorului! Nu vedeţi că toţi au sub 17 ani? Deci... CENZURA TOTALĂ, TOTALĂ!".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE