Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Un bărbat din Galați a fost declarat mort în urmă cu 19 ani. Zilele acestea, familia a avut parte de o surpriză uriașă

Postat la: 20.10.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un bărbat din Galați a fost declarat mort în urmă cu 19 ani, numai că el trăiește și este internat la Institutul de Psihiatrie Socola. Informația halucinantă a fost oferită chiar de reprezentanții unității medicale. Aceștia încercau, de fapt, să clarifice situația financiară a pacientului, spre a deconta cheltuielile de întreținere.

În urmă cu 19 ani, un bărbat a fost lovit de tren, iar cadavrul său a fost preluat de anchetatorii ilfoveni. Aceștia au stabilit că trupul aparține unui bărbat cu probleme psihice. Acesta dispăruse de acasă de mai multe luni. Cadavrul a fost predat familiei, iar bărbatul a fost înmormântat creștinește. Starea Civilă a întocmit, firește, un certificat de deces.

Numai că, la sfârșitul anului 2000, reprezentanții Institutului de Psihiatrie Socola din Iași au început să facă demersuri pentru realizarea unui buletin pentru unul dintre pacienții unității. Așa s-a descoperit că pacientul lor era, de fapt, bărbatul din Ilfov lovit de tren lovit de tren și declarat mort la Galați. Cei de la Socola au deschis mai multe acțiuni în instanță, dar procesele s-au prelungit până în anul 2016. Abia atunci a fost obținută o decizie defintivă.

Reprezentanții Institutului de Psihiatrie Socola din Iași spun că astfel de situații se pot produce deoarece la spital ajung numeroase persoane fără acte de identitate. Poliția este chemată spre a elucida misterul identităților, numai că se poate ajunge și la situații cel puțin ciudate, dovadă fiind chiar cazul de față.

„La noi ajung frecvent persoane cu identitate necunoscută, oamenii sunt luați de pe stradă, accidentați, drogați, și primesc la noi asistență, cazare. Pe unii dintre aceștia nu reușim să-i identificăm nici cu ajutorul Poliției. Am avut o surpriză să aflăm că unul dintre cei aflați la noi este declarat decedat. Am dat în judecată Primăria Galați pentru anularea actului de deces, era singura variantă. A fost un proces lung. Prima dată ne-a fost respinsă solicitarea, în 2009. Acum avem o hotărâre definitivă de anulare a certificatului de deces. A fost obținută în 2016. Cei de la Primăria Galați încă nu ne-au răspuns. El stă la noi de 20 de ani, noi oferim servicii. El este declarat mort, noi nu putem deconta nimic la Casa de Asigurări de Sănătate", a declarat, pentru Mediafax, managerul Institutului de Psihiatrie Socola-Iași, Gabriel Oprișanu.

Situația ar putea fi rezolvată săptămâna viitoare, când unul dintre juriștii Primăriei Galați va merge la Iași cu documentele solicitate de instanță. Surse din cadrul unității medicale ieșene au dezvăluit că familia a aflat că bărbatul cu probleme psihice nu a murit, dar nu a dorit să-l contacteze.

După obținerea actului de identitate, membrii familiei vor fi informați în mod oficial despre situația rudei lor.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE