Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ultimul tun al lui Cuc: Contract pentru dezăpezirea drumurilor din Prahova pe 3 ani dat nașului lui Bădălău jr

Postat la: 21.10.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) condusa de Stefan Ionita, omul impus si garantat de catre ex- ministrul Transporturilor- Razvan Cuc, a încheiat in aceasta perioada, adica tocmai in ultimele zile de mandat, contract cu un operator pentru deszăpezirea drumurilor naţionale din judeţul Prahova, pe o durată de 3 ani.

Astfel, pentru lotul administrat de SDN Ploieşti, firma câştigătoare este Anastamar Construct SRL Calugareni- Giurgiu din judeţul Giurgiu, controlata de catre George Cusa, nepotul fostului senator PSD- Catalin Voicu, si totodata nasul de cununie al fiului baronului Nicolae Badalau- Gabriel Badalau. Astfel, viitorul operator urmează să se ocupe de deszăpezirea drumurilor naţionale, până în anul 2020 inclusiv. Pe listă sunt incluse DN 1 (de la intrarea în judeţ dinspre Bucureşti şi până la graniţa cu judeţul Braşov), DN 1A (de la intrarea dinspre Buftea şi până la ieşirea din Prahova spre Săcele), DN 1B (din Ploieşti, până la limita cu judeţul Buzău), DN 1D (Albeşti-Ciorani), DN 72 (din Ploieşti şi până la graniţa cu Dâmboviţa) şi un sector din Drumul Naţional 71, Sinaia-Moroeni, până la graniţa cu Dâmboviţa. În total este vorba de 481 de kilometri de drumuri naţionale. Materialul antiderapant va fi achiziţionat de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi pus la dispoziţia operatorului.

Potrivit reprezentanţilor Secţiei Drumuri Naţionale Ploieşti se estimează că este nevoie de aproximativ 12.000 de tone de sare pe sezon, având deja în stoc 4.000 de tone. Şeful SDN Ploieşti, Ionel Ciobanu, a anunţat astazi că sunt deja sunt constituite 7 baze de deszăpezire şi anumite stocuri de materiale antiderepante, încă incomplete. Astfel în acest moment există un stoc de peste 2000 de tone de sare și 5 tone de clorura de calciu. Tot pentru iarna 2017-2018 s-a făcut comandă de 9660 de tone de sare de la Slănic, din care au ajuns 632 de tone de sare. Gheorghe Cusa, actionarul majoritar de la Anastamar Construct si totodata si patronul de la Gecor Calugareni, a achiztionat innaceasta vara pentru circa 4.000. 000 de euro, hotel Alcor din Mamaia de la familia fostei deputate PDL de Constanta, Magda Stavrositu. Mai trebuie precizat ca George Cusa este prieten la catarama cu Cuc-ul lui Badalau demisionat recent din cabinetul Tudose (vezi FOTO).

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE