Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ultimele negocieri înainte de greva ROMATSA de marti

Postat la: 29.05.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Luni, 29 mai, începând cu ora 11, au loc noi negocieri între sindicatele controlorilor de trafic aerian şi conducerea ROMATSA. Este ultima şansă de deblocare a crizei care ar putea duce mâine la o grevă generală care va afecta traficul aerian.

Romatsa anunță continuarea negocierilor cu sindicatele, pentru un acord, privind anularea grevei generale din 30 mai. Regia precizează că au avut loc negocieri zilnice cu partenerul social, inclusiv sâmbata și duminica, consemnate în procese verbale. "Referitor la anunțul emis de către Sindicatul ATSR cu privire la declanșarea grevei propriu-zise, programată în data de 30 mai 2017, începând cu ora 9,00, managementul ROMATSA face următoarele precizări: Dialogul cu partenerul social, început încă din luna martie 2017, continuă cu maxim de implicare și responsabilitate în vederea identificarii soluțiilor care să conducă la stingerea conflictului de muncă", a transmis Romatsa, duminică, printr-un comunicat de presă.

Conducerea ROMATSA R.A. asigură opinia publică de faptul că se vor depune în continuare toate eforturile în vederea încheierii unui acord pentru anularea grevei propriu-zise. Ministrul Transporturilor a criticat anunțul sindicatelor din ROMATSA, arătând că această presiune care o pun membrii sindicatului de la Romatsa pe minivacanţa românilor, care urmează în perioada următoare, este nejustificată, cu atât mai mult cu cât toate lumea știe ce salarii au controlorii de trafic. Angajaţii ROMTASA s-au aflat în data de 12 mai în grevă de avertisment, timp de două ore, peste 100 de salariaţi ai regiei protestând faţă de managementul "profund defectuos" al Regiei şi de lipsa contractului colectiv de muncă.

Liderul ATSR declara la acea dată că angajaţii ROMATSA nu au făcut grevă pentru salarii mai mari, ci pentru a atrage atenţia autorităţilor statului asupra situaţiei regiei şi a o salva de la faliment. "Nu facem grevă pentru că vrem salarii mai mari. Facem grevă pentru a atrage atenţia şi pentru a salva instituţia ROMATSA de la faliment. Din cauza unui management profund defectuos, din cauza autorităţilor statului care până astăzi au fost surde, deşi am depus nenumărate documente peste tot, ROMATSA, în acest an, practic, nu va avea bani pentru niciun salariu începând cu luna septembrie, poate octombrie. În mod oficial, este pentru prima dată în istoria de 20 de ani a ROMATSA, când, anul trecut, a încheiat estimat pe minus", a adăugat Tudorache. Acesta a subliniat că prin intermediul grevei de avertisment s-a dorit să se atragă atenţia autorităţilor statului şi a patronatului asupra problemelor grave cu care se confruntă salariaţii ROMATSA.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE