Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Culise: Ultima dedicaţie a lui Ioan Rus: post de director la CFR Călători pentru nepotul Corinei Creţu

Postat la: 22.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Una dintre marile "realizari" ale fostului ministru al Transporturilor- Ioan Rus, a fost numirea udemeristului Iosif Szentes la conducerea companiei CFR Calatori. ZIUAnews a semnalat ca prin numirea lui Iosif Szentes ca manager general al CFR Calatori, ministrul Transporilor- Ioan Rus continua opera de distrugere si falimentare a acestei companii, inceputa in 1998 de catre Traian Basescu si continuata in ritm alert de catre ministrii PDL Anca Boagiu si Radu Berceanu dar si de cei ai PNL Ludovic Orban, Ovidiu Silaghi, Ramona Manescu si Relu Fenechiu.

Mai trebuie precizat ca udemeristul Iosif Szentes, este cel care impreuna cu fostul director Valentin Dorobantu, au tesut, incepand din 2012, mersul trenurilor de calatori in interesul operatorilor privati. Imediat dupa ce a fost la conducerea CFR Calatori, Iosif Szentes a tesut o noua organigrama a companiei infiintand posturi cu dedicatiei. Intre timp, dupa introducerea noii organigrame, conducerea Ministerului Transporturilor a respins planul de management al lui Iosif Szentes, dar a acest aspect a fost deocamdata trecut cu vederea ca urmare a demisiei lui Ioan Rus. Cu toate acestea, Iosif Szentes a infiintat Oficiul Monitorizare si Control unde l-a numit director pe Nicolae Petrisor.

Acest oficiu are in subordine cinci servicii cu atributii diferite ca obiective de control, si anume: 1 Serviciul Coordonare Control care controleaza sesizari, mai bine zis aici sunt angajati pe salarii mari persoane cu pile si pensii mari cum este cazul lui pensionarului de armata Catalin Apostol; 2.Serviciul Siguranta Circulatiei care controleaza mecanicii de locomotiva si li se iau note de relatii daca se dau jos de pe locomotiva pe partea stanga, adica un fel de a spune ca sa li se ia din bani;3.Serviciul Control Trenuri care ar trebui sa aduca venituri la CFR Calatori daca sunt gasiti calatori fraudulosi. 4.Serviciul Verificari Venituri care verifica toate facilitatile de calatorie la studenti,pensionari, etc; 5.Serviciul Control Financiar de Gestiune al carui obiectiv este controlul prin sondaj al tuturor sucursalelor de calatori in baza legilor in vigoare.

Din informatiile detinute de ZIUAnews, Nicolae Petrisor este nepotul comisarului european - Corina Cretu si postul acesta a fost creat la insistentele fostului ministru al Transporturilor-Ioan Rus. Pentru acest post caldut, Nicolae Petrisor a fost incadrat de Iosif Szentes la clasa 48[II] asta insemnind 5420 lei net, plus un spor de conducere de 45% din salariu, la care se adauga si alte sporuri salariale.

La ora actuala, directorul general al CFR Calatori, Iosif Szentes, manageriaza compania cu aceeasi oamenii aflati in posturi cheie si in perioada din era Valentin Dorobantu, atunci cand societatea de stat a pornit spre depoul falimentului. De fapt, Szentes a fost partas la devalizarea CFR Calatori de catre Valentin Dorobantu, el fiind in acea perioada consilierul acestuia. Acum, oamenii "de bine" ai lui Dorobantu sunt in continuare la butoanele companiei conduse acum de Szentes. Este vorba de eternii Carmen Maria Popescu, Elena Miu, Liliana Constantinescu sau Robert Nita.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE