Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












ULTIMĂ ORĂ: Guvernul schimbă abuzul în serviciu în Codul Penal. Fără prag!

Postat la: 04.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Guvernul Grindeanu nu renunţă la modificarea definiţiei abuzului în serviciu din Codul Penal, aşa cum a stabilit Curtea Constituţională. Ministrul Justiţiei a anunţat luni seara că marţi va fi gata un nou proiect de modificare a Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală si ca miercuri va fi inaintat Guvernului.

"Eu astazi discutam cu colegii mei proiectul de lege pe care maine il trimitem la Guvern, pentru modificarea Codului Penal si a Codului de Procedura Penala, in acord cu deciziile CCR. Va rog sa facem deosebire intre obligatia pe care legiuitorul o are de a modifica legislatia in acord cu deciziilor CCR si obligatia de transpune in legislatia nationala o directiva europeană. Cand e vorba de deciziile CCR, nu ai nicio marja. Cand e vorba de o directiva europeana, ai o marja de apreciere în acord cu specificul national. Prin urmare, avem in acel proiect de lege si propunerea de modificare a abuzului in serviciu si nu voi stabili niciun prag, nici maxim, nici minim. Decizia CCR nu se referă la un prag. Îi laşi şi judecatorului libertatea de a decide că o faptă de abuz este infractiune sau nu", a declarat Tudorel Toader la Antena 3.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE