Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












UDMR e tranșant: Prezența de la referendum demonstrează că politicul nu mai poate mobiliza electoratul

Postat la: 07.10.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Prezența de la referendum demonstrează că politicul nu mai poate mobiliza electoratul pentru un scop anume, "ci doar împotriva cuiva sau a ceva", susține președintele UDMR - Organizația Teritorială Ciuc, Borboly Csaba.

"Fiecare referendum aduce noi sarcini clasei politice, dat fiind că referendumul este cel mai important instrument democratic. Actualul plebiscit trebuia să aibă o importanță și o miză, din păcate această importanță a fost batjocorită de politica dâmbovițeană. Prezența înregistrată la referendum demonstrează că politicul nu mai poate mobiliza electoratul pentru un scop anume, ci doar împotriva cuiva sau a ceva. Noi constatăm că referendumul din weekend a fost folosit de partidele politice românești pentru ruperea celui mai mare partid de opoziție din Parlamentul României", scrie, duminică seara, pe Facebook, președintele UDMR - Organizația Teritorială Ciuc, Borboly Csaba.

În opinia acestuia, rezultatul referendumului nu va fi valabil, dar totuși "am primit un nou mandat pentru continuarea politicii de întărirea a familiilor și de a lupta în continuare pentru apărarea intereselor valorilor familiale din Ținutul Secuiesc. Noi credem în instituția căsătoriei dintre un bărbat și o femeie, credem în modelul tradițional al familiei creștine". Borboly Csaba afirmă că știe că nu fiecare a avut o șansa de a avea o familie ideală, "dar trebuie să ne concentrăm eforturile, ca familiile monoparentale, indiferent de motiv, să nu fie excluse". Borboly a mulțumit alegători din zona Ciuc care au participat la referendum. Județul Harghita a înregistrat una dintre cele mai reduse prezențe la referendum, de doar 10,25 % până la ora 19.00. La nivel național, prezența la vot până la ora 19.00, în a doua zi a referendumului pentru familie, a fost de 18,87 %.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE