Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Uber a fost interzis în Italia. Urmeaza si-n România?

Postat la: 10.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un tribunal din Italia a decis că Uber trebuie să-şi înceteze activitatea pe întreg teritoriul ţării. Americanii sunt acuzaţi de concurenţă incorectă. Şi în România există o presiune puternică dinspre transportatori şi taximetrişti pentru înăsprirea legislaţiei care se aplică Uber.

În sentinţa dată în procesul intentat de companiile de taxi se arată că Uber este o companie de transport care nu respectă legislaţia domeniului respectiv. Acesta era şi punctul de vedere al asociaţiilor de taximetrie, care s-au plâns că nu pot concura cu Uber la nivel de preţ. Uber are acum 10 zile în care trebuie să întrerupă orice activitate. În cazul în care Uber nu se supune deciziei tribunalului din Roma şi îşi continuă activitatea, va trebui să plătească o amendă de 10.000 de euro pentru fiecare zi de funcţionare.

Si in România, câteva zeci de taximetriști clujeni au protestat sâmbătă în Cluj-Napoca împotriva gigantului Uber - mai exact aceștia cer instanței să scoată serviciul în afara legii. "Protestul nostru e în instanță", spun ei; până la primul termen pe fond, programat peste două săptămâni, aceștia au protestat azi cu hârtii A4 lipite de parbrize, dar și cu un marș din parcarea Sălii Sporturilor până în parcarea ștrandului Sun și apoi în Mănăștur. Taximetriștii au un ghimpe împotriva Uber, serviciul de car sharing ce a împânzit lumea iar în România a ajuns până acum în trei orașe - București, Brașov și Cluj-Napoca.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE