Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Turistul dat dispărut după ce a fost surprins de o avalanşă în Parâng a fost găsit decedat

Postat la: 01.12.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Trei turişti au fost surprinşi, vineri, de o avalanşă pe Vârful Cârja din Masivul Parâng, unul dintre ei fiind căutat de salvamontişti şi jandarmi montani. UPDATE: Turistul în vârstă de 38 de ani din Bucureşti, dat dispărut după ce a fost surprins de o avalanşă în Parâng, a fost găsit mort.

Purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda, a declarat că bărbatul se afla într-o minivacanţă, în zona montană. Avalanşa a surprins pe Vârful Cârja din Masivul Parâng două persoane care făceau parte dintr-un grup de patru. Unul dintre turişti a reuşit să se elibereze de sub zăpadă, iar celălalt a fost dat dispărut. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Hunedoara, este vorba despre un bărbat în vârstă de 38 de ani din Bucureşti.

Acesta a fost găsit fără suflare de către echipa care plecase spre locul avalanşei. "Îl vor coborî pe Valea Stoinicioara, după halta Strâmbuţa", a spus Doda. Anterior, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda, a declarat că în zona Vârfului Cârja din Masivul Parâng s-a produs, vineri, o avalanşă care a surprins trei turişti.

"A fost o avalanşă în Masivul Parâng, în zona Vârfului Cârja. În acest moment este dat dispărut un turist, plecat într-un grup de trei persoane. Au plecat pe traseu deşi salvamontiştii au avertizat că nu este vreme potrivită pentru aşa ceva. În zonă este ceaţă şi pericol de avalanşe", a spus sursa citată. O echipă formată din trei salvamontişti şi doi jandarmi montani au plecat spre locul avalanşei. Echipele de intervenţie au fost alertate în jurul orei 12.30, de către ceilalţi doi turişti care fac parte din grup. Vârful Cârja are o altitudine de 2.405 metri.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE