Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Tudorel Toader trimite la Cotroceni cererea de revocare a procurorului general şi de numire a Adinei Florea la DNA

Postat la: 27.12.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cererile de revocare a lui Augustin Lazăr și de numire a Adinei Florea la șefia DNA, trimise astăzi la Cotroceni. „Voi trimite la președinte solicitarea oficială de revocare", a anunțat Tudorel Toader, într-o conferință de la Ministerul Justiției.

Toader a precizat că se bazează pe Constituţie, pe evaluarea şi pe o decizie CCR. El a mai spus că va reveni cu cererea de numire a celor 5 procurori şefi, printre care şi Adina Florea, cerere respinsă anterior de Klaus Iohannis. Ministrul Justiției anunțase încă de duminică seară că va trimite, pe 27 decembrie, cererea de revocare a lui Augustin Lazăr către Cotroceni.

„În data de 27 decembrie dimineața, voi trimite preşedintelui Klaus Iohannis, documentele privitoare la revocarea lui Augustin Lazăr. Eu am pregătit actele. Mă bazez pe art. 132 din Constituție. Mă bazez pe raportul de evaluare pe care l-am făcut, mă bazez şi pe clarificările aduse prin decizia CCR 358. În opinia mea, nu putem călca în capcana pe care încearcă să o promoveze procurorul general, trăgând de timp în speranţa că va ieşi la pensie sau că îşi va încheia mandatul de procuror general", a declarat Tudorel Toader, într-o emisiune.

În plus, el a anunțat atunci că nu renunță la propunerea făcută anterior privind conducerea DNA. „Revin la Klaus Iohannis cu cele cinci vechi propuneri pentru conducerea DNA. Da, sunt aceleași propuneri, inclusiv Adina Florea. Vreau să îi arăt președintelui că nu există nelegalitatea la care s-a referit", a zis Tudorel Toader.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE