Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Tudorel Toader răspunde ultimatumului lui Dragnea: În lipsa urgenței nu poate fi dată OUG

Postat la: 07.04.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, i-a răspuns lui Liviu Dragnea după ce președintele PSD a dat de înțeles că ar putea să-l schimbe din cauză că a refuzat să semneze Ordonanţa de modificare a Codurilor Penale.

Într-un mesaj postat pe Facebook, sâmbătă seară, Toader spune că o ordonanţă de urgenţă nu poate fi adoptată în lipsa urgenţei. „O simpla precizare! În lipsa urgentei, nu poate fi adoptata o Ordonanta de Urgenta !", a scris, pe Facebook, Tudorel Toader. La finalul mesajului, ministrul a scris ca post-scriptum, că va şterge postarea într-o oră.

La o oră după transmiterea acestui mesaj, Tudorel a revenit pe Facebook cu un alt mesaj în care face alte clarificări: „Afirmația din ultima postare este valabilă, după cum, valabilă a fost și afirmația din 2 aprilie. Deosebirea: Astăzi mă refeream la cerința generală pentru adoptarea unei OUG.

Pe data de 2 aprilie mă refeream la urgența modificării Cp și a Cpp, în acord cu numeroasele decizii de neconstituționalitate a unora dintre prevederile în vigoare, precum și pentru transpunerea Directivelor privind confiscarea extinsă, respectiv, consolidarea prezumției de nevinovăției!

PS: acest mesaj va fi șters peste 30 de minute!", a mai scris Tudorel Toader.

Ambele mesaje au fost ulterior șterse, așa cum promisese minstrul. Clarificările lui Toader vin după ce Liviu Dragnea a lăsat să se înțeleagă că ministrul Justiției a devenit persona non grata în partid, pentru că a refuzat să semneze Ordonanţa de modificare a Codurilor Penale.

„Nu putem lăsa a se discuta despre niște teme parazite luni de zile", avertizează Dragnea, dând de înţeles că zilele acestuia în Guvern sunt numărate. El a transmis un mesaj clar către premierul Viorica Dăncilă, să ia o decizie în privinţa ministrului Justiţiei.

„Aici doamna prim-ministru trebuia să ia o decizie: vrea să îl mențină, nu vrea să îl mențină (pe Tudorel Toader în Guvern, n.r.)". Interesant este că doar în cazul lui Tudorel Toader, decizia este pasată şefei Executivului, în timp ce alţi miniştri au fost schimbaţi doar prin decizia partidului.

Guvernul trebuie să înceteze cu „această discuţie la nesfârşit" pe tema ordonanţelor de urgenţă referitoare la Codurile penale, iar Parlamentul trebuie să finalizeze procedura începută în acest sens, a declarat vineri, Liviu Dragnea, aflat într-o deplasare la Călăraşi.

„Domnul Toader nu mai poate continua aşa", a afirmat Dragnea.

Preşedintele PSD anunţă schimbarea strategiei în privinţa legislaţiei penale: Codul Penal şi Codul de Procedură Penală vor fi modificate în Parlament, după ce comisia Iordache oprise lucrul, în speranţa unei Ordonanţe.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE