Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Tudorel Toader a declansat selectia pentru functia de procuror general al Romaniei

Postat la: 14.03.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministerul Justitiei a anuntat ca a declansat procedura de selectie pentru numirea noului procuror general al Romaniei. Potrivit anuntului Miniterului Justitiei, noua procedura se desfasoara in perioada 13 martie - 5 aprilie.

Mandatul lui Augustin Lazar expira pe 28 aprilie 2019. Candidatii pot depune cereri de inscriere, pana la data de 28 martie 2019 (inclusiv), ora 17,30 la Directia resurse umane din Ministerul Justitiei. Lista persoanelor care indeplinesc conditiile legale de participare la selectie si programarea interviului se vor afisa la sediul Ministerului Justitiei si se vor publica pe pagina Internet a acestuia, la data de 29 martie 2019. Candidatii participanti la selectie vor sustine, in perioada 3-4 aprilie 2019, un interviu cu ministrul justitiei. In cadrul interviului, ministrul justitiei este sprijinit de secretarii de stat din Ministerul Justitiei. In vederea asigurarii transparentei, audierea candidatilor se transmite in direct, audiovideo, pe pagina de internet a Ministerului Justitiei, se inregistreaza si se publica pe pagina de internet a ministerului.

Rezultatele selectiei se vor afisa la sediul Ministerului Justitiei si se vor publica pe pagina Internet a acestuia, la data de 5 aprilie 2019. Propunerea ministrului justitiei va fi inaintata Sectiei pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, in vederea obtinerii avizului urmand ca, dupa obtinerea acestuia, ministrul justitiei sa inainteze propunerea Presedintelui Romaniei, in vederea numirii in functia de conducere de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. In aceeasi perioada se desfasoara selectia procurorilor in vederea efectuarii propunerilor de numire pentru doua unctii de procuror sef sectie din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, vacante incepand cu data de 20 martie 2019.Vizate sunt sectia de combatere a coruptiei si sectia judiciara.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE