Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Trei români în hotelul din Italia lovit de avalanşa din Italia

Postat la: 19.01.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Aproximativ 30 de persoane aflate în vacanţă, la schi, într-o staţiune din centrul Italiei, şi-au pierdut viaţa după ce o avalanşă a lovit hotelul în care se aflau.

O româncă şi cei doi copii ai săi, de şapte şi respectiv opt ani, sunt daţi dispăruţi după ce un hotel din Italia a fost îngropat de o avalanşă într-o staţiune de schi din regiunea Pescara. Giampiero Parete este cel care a alertat autorităţile, la momentul tragediei fiind afară, la maşină, unde coborâse să işi recupereze un bagaj. Potrivit acestuia, soţia lui este românca Adriana, şi are împreună cu aceasta doi copii minori.

Ambasada României în Italia a primit semnalări conform cărora trei cetăţeni români - un adult şi doi minori - s-ar afla în hotelul care a fost lovit de avalanşă în localitatea Farindola, din regiunea italiană Abruzzo, a informat joi Ministerul Afacerilor Externe. Două persoane au fost găsite şi salvate de sub zăpadă, dintre care una se afla în stare de hipotermie, conform agenţiei italiene Agi. Regiunea Abruzzes se află la aproximativ 100 de kilometri de Amatrice, regiune afectată miercuri de o serie de mişcări seismice.

Accesul spre acest hotel izolat în munţi este dificil din cauza condiţiilor meteorologice şi în special din cauza căderilor de zăpadă. Stratul de zăpadă în zona hotelului este de aproape 2 metri. Primii salvatori au ajuns la faţa locului pe schiuri, iar grosul echipelor de salvare nu ajunsese încă la hotel în jurul orei locale. Două persoane au fost găsite şi salvate de sub zăpadă, dintre care una se afla în stare de hipotermie, conform agenţiei italiene Agi.

Accesul spre acest hotel izolat în munţi este dificil din cauza condiţiilor meteorologice şi în special din cauza căderilor de zăpadă. Stratul de zăpadă în zona hotelului este de aproape 2 metri. Primii salvatori au ajuns la faţa locului pe schiuri, iar grosul echipelor de salvare nu ajunsese încă la hotel în jurul orei locale 09:00. "Sunt numeroşi morţi", a declarat Antonio Crocetta, şeful unei echipe de salvare care a intervenit în noaptea de miercuri spre joi, citat de presa italiană. Conform unor surse, în hotel se aflau aproximativ 30 de persoane.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE