Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Traian Băsescu: "Firmele româneşti vor fi primele afectate de introducerea split TVA"

Postat la: 28.09.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Preşedintele PMP, senatorul Traian Băsescu, a declarat ieri seară că introducerea split TVA va lăsa firmele fără lichidităţi iar primele care vor fi afectate de această măsură sunt firmele româneşti mici şi mijlocii.

Traian Băsescu a afirmat, într-o emisiune la B1TV, potrivit Agerpres: "Am discutat cu nişte oameni de afaceri astăzi şi spuneau că băncile nu creditează firme româneşti nici să le pici cu ceară, în schimb, creditează orice companie străină care participă la licitaţii. Deci, ei nu se mai pot duce la licitaţii mari, cum ar fi cele pentru infrastructură, pentru că nu îi mai creditează nimeni: au de luat bani de la stat şi nu i-au luat, nu îşi pot plăti datoriile, aproape îi împinge statul în insolvenţă şi pe cei care au mai rămas. Split TVA lasă firmele fără lichidităţi. (...) Firmele româneşti vor fi primele care vor fi cele mai afectate de introducerea split TVA şi cel mai greu vor suporta firmele mici şi mijlocii, pentru că la ei problema de lichiditate este aproape de ban pe ban. Deci vor fi afectate inclusiv locurile de muncă".

Fostul preşedinte susţine că introducerea split TVA va birocratiza şi mai mult plata TVA-ului şi nu reprezintă soluţia pentru reducerea evaziunii.
Băsescu a spus: "Adică o firmă care e în contracte cu statul în mod normal când facturează îşi ia şi TVA-ul. Acum el opreşte direct, e ca şi cum ar fi o stopare la sursă şi nu mai lasă acea lichiditate în companie, pentru că nu are compania obligaţia să plătească în prima zi după facturare, plăteşte după 30 de zile, după 60 de zile. După părerea mea este o greşeală, pentru că va birocratiza şi mai mult plata TVA-ului şi nu asta era soluţie pentru reducerea evaziunii, pentru că cei care au de făcut evaziune oricum nu îi găseşti nici la TVA-ul plătit după 30 de zile, nici după 60 de zile, nu o să-i găseşti nici la split TVA, deci nu va rezolva problema TVA-ul. Cei care fac evaziune fac prin firme-fantomă: aduc 50 de camioane de legume din Turcia, le descarcă, închid firmele şi salut".

Potrivit acestuia, mărirea de salariu care s-a dat "se va duce până la sfârşitul anului", pentru că vor creşte preţurile, deficitul de cont curent este într-o creştere galopantă, pentru că a crescut puterea de cumpărare a populaţiei şi România nu produce cât ar cumpăra românii, deci vin mărfuri din import mai mult decât exportăm.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE