Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Tot mai multi minori sunt abuzati si suna la Telefonul Copilului. 80% dintre abuzuri se petrec in familie

Postat la: 01.02.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Tot mai multi copii striga dupa ajutor. Sunt abuzati emotional, neglijati si molestati fizic. La fel de grav este ca toate acestea se intampla, in principal, acasa, in familie. Dar si la scoala sau pe strada. Astfel, copiii aleg sa ceara ajutor unor straini si nu parintilor.

Peste 80% dintre abuzurile anuntate anul trecut la Telefonul Copilului s-au petrecut aproape de parinti. Copiii s-au plans, in primul rand, de abuzul emotional, dar si de neglijare si molestare fizica. Datele arata ca agresorii copiilor au fost in primul rand parintii, apoi alti adulti din jur, alti copii sau alte rude. Astfel, cei mici au declarat ca nu discuta problemele pe care le au cu parintii lor, ci cu strainii.

Bullyingul ramane in continuare o problema grava la scoala si la gradinita. In aceste cazuri, agresorii sunt mai ales copiii. Dar sunt reclamati si profesorii, educatorii si alti adulti. Alarmante sunt si cifrele referitoare la abuzul sexual. S-a dublat numarul situatiilor in care copiii sunt agresati de necunoscuti. Cele mai multe cazuri au fost reclamate de fete cu varste intre 6 si 16 ani.

2017 a fost si anul in care copiii au luat pe umerii lor griji de adulti. Au cerut consiliere juridica pentru a rezolva probleme din familia lor. Vorbim aici despre divortul parintilor, spre exemplu, despre modalitati de combatere a violentei in familie, de ordine de protectie si restrictie sau de relatiile extraconjugale ale unuia dintre parinti.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE