Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Culise: Tehnocratul Sorin Buse de la Transporuri a fost refuzat de PNL. Acum negociaza cu USR

Postat la: 20.10.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cu o saptamana in urma, stirea ca ministrul Transporturilor, Sorin Buse, isi va da demisia pentru a candida pe listele PNL facea inconjurul presei, fiind considerat printre primii tehnocrati ai guvernului Ciolos care a luat decizia sa intre in politica.

Buse dadea sa se inteleaga ca se va inscrie in PNL si va candida pentru aceasta formatiune politica. In plus, Ziuanews a aflat ca Buse ceruse sa candideze primul pe lista la Oradea. Numai ca, dupa o serie de verificari a reiesit ca exact in zona Oradei, Buse avea niste interese legate de exproprieri pentru constructia unei autostrazi. Ministrul Transporturilor, impreuna cu Catalin Homor de la CNADR (fost controversat sef la Metrorex), pusesera la cale o astfel de inginerie. Cu alte cuvinte, Buse dorea sa candideze exact acolo unde avea interese. Fireste, au aflat si liderii PNL care, dupa ce s-au consultat, marti, au refuzat oferta lui Buse.

Tot marti, Buse a facut o "excursie" cu sefii de la Transporturi si cu presa ca sa demonstreze ca exista o solutie de legatura intre Gara de Nord si Aeroportul Otopeni, pe o linie speciala, daca se va mai construi un terminal in aeroport, ca un capat de linie - o minigara -, dar si 1,5 km de cale ferata. Presa a remarcat ca si aceasta solutie presupune exproprieri importante. Cu acea ocazie, intrebat de reporterul Ziuanews, Buse a declarat ca nu va mai candida pentru PNL si ca nu-si va da demisia, dar un raspuns ferm il va da pe 27 octombrie, cand se inchide situatia depunerii semnaturilor de adeziune si a listelor candidaturilor.

Ziuanews a aflat ca dupa refuzul PNL, Buse a inceput negoicierile cu USR, ca, dealtfel, si alti ministri din cabinetul Ciolos, care spera sa fie ministri si in noul mandat. Buse a cerut acelasi lucru, o candidatura la Oradea, primul pe lista, dar si portofoliul Transporturilor, in eventualitatea ca dupa alegeri PNL cu USR vor forma guvernul, pe Platforma "România 100", in frunte cu Dacian Ciolos. USR, din informatiile noastre, a acceptat in principiu conditiile lui Buse, urmand sa negocieze cu PNL variantele de ministere in cazul aliantei de dupa alegeri. Chestiunea insa e ca PNL, avand o pondere mult mai mare ca USR, nu va dori in niciun caz sa cedeze Transporturile la USR, caz in care Buse ar ramane, cum se spune, "cu ochii-n soare!".

Luca Iliescu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE