Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Taxa de pod de la Fetești și Giurgeni ar putea fi eliminată

Postat la: 04.07.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Doi deputați au inițiat un proiect de lege pentru desființarea taxei, pe motiv că este vorba de o dublă impunere.

Cei doi deputați consideră că taxa de utilizare a podurilor de la Giurgeni- Vadu Oii și Fetești- Cernavodă reprezintă o suprataxare a celor care circulă pe drumurile publice din România. Acest lucru se întâmplă fără o justificare obiectivă, în condițiile în care banii colectați merg la bugetul de stat, dar cele două poduri se află într-o stare avansată de degradare. În plus, legislația europeană nu impune o asemenea taxare, ea fiind o decizie a autorităților române care încearcă să strângă mai mulți bani la bugetul de stat.

„Taxa de trecere peste aceste poduri a fost introdusă din raţiuni pur financiare, dar suntem în prezenţa unei duble impuneri, atâta timp cât utilizatorii drumurilor publice din România plătesc rovinieta, care reprezintă o taxă pentru utilizarea drumurilor şi podurilor amplasate pe drumurile naţionale şi autostrăzile din România. În statele traversate de Dunăre (Serbia, Ungaria, Austria), nu există taxe similare pentru trecerea podurilor peste Dunăre", se arată în comunicatul celor doi deputați, citat de Mediafax.

Inițiatorii proiectului de lege susțin că taxa de pod este discriminatorie pentru locuitorii Dobrogei și afectează societățile comerciale care își desfășoară activitatea în aceste zone. „Această taxă este plătită, într-o proporţie foarte mare, de cei care sunt nevoiţi să facă drumuri sau să tranziteze aceste sectoare de drum. Atât persoanele fizice, cât şi cele juridice care îşi au domiciliul/sediul pe raza teritorială a judeţelor Constanţa, Tulcea şi Ialomiţa, sunt obligate să plătească această taxă de trecere ori de câte ori au probleme de sănătate sau trebuie să rezolve probleme administrative, fie în Capitală, fie în alt oraş al ţării. Puternic afectaţi sunt agenţii economici care distribuie mărfuri în toată ţara. Taxa se regăseşte de cele mai multe ori în preţul final al produselor. Altfel spus, şi cine nu trece cu maşina peste cele două poduri tot plăteşte taxa de pod!", susţin inițiatorii proiectului de lege.

Proiectul de lege privind eliminarea taxei de pod a fost depus în procedură de urgență.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE