ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




TAXA AUTO poate fi recuperată fără ca statul să mai fie dat în judecată

Postat la: 26.08.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Taxa auto specială, taxa de poluare şi cea pentru emisii poluante vor putea fi recuperate fără ca şoferii să mai dea statul în judecată. Este suficientă o cerere către administraţia financiară, la care aceştia vor primi un răspuns în 45 de zile. Dacă soluţia de restituire găsită de autorităţi nu este convenabilă pentru proprietarul maşinii, abia atunci acesta poate face plângere în instanţă.

În cazul în care acceptă însă răspunsul autorităţilor, şoferul va primi înapoi de la stat taxa achitată iniţial, actualizată cu indicele preţurilor de consum publicat de Institutul Naţional de Statistică. Cei care îşi înmatriculează maşinile în acest an vor plăti mai puţin. Taxa auto va fi mai mică cu aproximativ 1% faţă de 2014. Pentru a afla cuantumul taxei, trebuie doar sa completati toate datele solicitate de soft, iar programul va genera automat suma de plata. In anul 2015, valoarea timbrului de mediu se calculeaza cu ajutorul calculatorului oficial pentru timbrul de mediu, valabil si pentru anul 2014.

Astfel, şoferii români vor plăti cu aproape un procent mai puţin. Taxa de mediu se plăteşte când un autoturism este înmatriculat pentru prima dată în România, când este reintrodus în parcul auto naţional dacă la scoaterea sa propritarului i s-a restituit valoarea reziduală a timbrului, pentru maşinile rulate pentru care nu a fost achitată nicio taxă de poluare, dar şi pentru autoturismele rulate pentru care s-a dispus de către instanţe restituirea sau înmaticulrea fără plata unei taxe de poluare. Cele mai multe maşini pentru care se plăteşte taxa auto sunt cele second hand cumpărate din străinătate.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE