Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Sute de mii de tone de deşeuri periculoase din Italia pleacă spre România

Postat la: 26.05.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Guvernatorul Regiunii italiene Campania, Vincenzo de Luca, a anunţat că primele transporturi de deşeuri periculoase vor pleca spre România în 30 mai. Guvernul Romaniei şi Garda Nationala de Mediu au negat iniţial informaţiile apărute în presa italiană şi preluate de Gazeta Românească de la Roma privind transportul a sute de mii de tone de deşeuri periculoase din zona Napoli spre România.

In replica, presa italiană scrie despre transportul deşeurilor în România, mentionand o firmă românească care a participat la licitaţie și este posesoare a documentaţiei care atestă şi dovedeşte regularitatea autorizaţiilor necesare pentru activitatea de eliminare a deşeurilor, exercitarea legitimă a acestei activităţi şi posibilitatea de a primi gunoaiele provenind din licitaţia organizată de Regiunea Campania pentru eliminarea şi recuperarea eco-baloturilor, cu respectarea riguroasă a legislaţiei comunitare, română şi italiană.

Afacerea din România era prevazuta a se derula în Botoșani, Satu Mare și Baia Mare. Trebuie precizat ca regiunea Campania a încheiat o licitaţie pentru exportul a mai multor sute de mii de tone de deşeuri de la Napoli şi alte zone din Campania, puse sub sechestru în urmă cu mai mult de zece ani. Există şi un scandal în Parlamentul de la Roma, unde a avut loc interpelare a senatorilor M5S (Movimento 5 Stelle) în care se vorbea despre cererea unui armator român referitoare la folosirea portului Pozzuoli pentru transportul deşeurilor în România. Interpelarea se află pe site-ul Senatului italian.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE