Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Surpriza! Când se întorc elevii la şcoală după vacanţa de iarnă. E posibila o amanare in conditii meteo exceptionale

Postat la: 02.01.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Vacanța de iarnă a elevilor ar trebui sa se încheie pe 8 ianuarie, potrivit unui act normativ al Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice (MENCS). Cursurile primului semestru al anului școlar 2016-2017 au început pe 12 septembrie și se vor încheia pe 3 februarie. Exista insa si situatii exceptionale, iar prognozele meteo arata ca e posibila o amanare a inceperii cursurilor pe 9 ianuarie 2017.

În situaţii deosebite, bine fundamentate, în funcţie de condiţiile climaterice locale speciale şi de specificul şcolii, inspectoratele şcolare judeţene pot aproba, la cererea conducerii unităţilor de învăţământ, modificări ale structurii anului şcolar. Acestea se pot aproba numai în măsura în care se asigură cele 169 de zile de cursuri prevăzute în ordin, precum şi a posibilităţii ca toţi elevii să participe, fără restricţii, la examenele şi evaluările naţionale organizate în sistemul naţional de învăţământ.

Astfel ca, in baza prognozelor meteo din a est inceput de an, dupa o incalzire a vremii in intervalul 2-6 ianuarie 2017, urmeaza o perioada cu ger, precipitatii bogate si viscol, mai ales in zonele depresionare si la munte. In astfel de situatii, dat fiind ca temperaturile ar putea sa scada in aceste zone la -15 grade cu o cantitate importanta de zapezi, scolile pota amana deschiderea cu acordul inspectoratelor locale cu aproximativ 3 zile fata de data oficiala de 9 ianuarie 2017.

Vacanţele elevilor sunt programate astfel: vacanţa de iarnă (24 decembrie 2016 - 8 ianuarie 2017), vacanţă intersemestrială (4 -12 februarie 2017), vacanţa de primăvară (19 - 30 aprilie 2017) şi vacanţa de vară (17 iunie - 10 septembrie 2017). De asemenea, în săptămâna 29 octombrie - 6 noiembrie 2016, clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar sunt în vacanţă. Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie în data de 26 mai 2017, iar pentru clasa a VIII-a, în data de 9 iunie 2017.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE