Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Suceava- destinație europeană de excelență

Postat la: 16.07.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un oraș din România a fost ales „destinație europeană de excelență", într-un proiect al Comisiei Europene. Chiar dacă zone din întreaga țară au concurat pentru acest titlu, în întrecerea ce a avut ca temă „turismul cultural tangibil", Suceava a primit titlul de „destinație europeană de excelență".

Atuurile Sucevei au fost Cetatea de Scaun și Muzeul Satului Bucovinean. Rămâne de văzut cum vor pregăti localnicii și autoritățile toate aceste obiective, pentru primirea turiștilor români și străini. Cel mai vizitat obiectiv al Sucevei este Cetatea de Scaun, cea care a fost construită la sfârșitul secolului al XIV-lea de Petru I Mușat, iar apoi a fost întărită de Ștefan cel Mare, pentru a rezistă atacurilor otomane. Recent, zidurile au fost restaurate, printr-o investiție de 15 milioane de euro, bani proveniți din fonduri europene. Cetatea este singurul obiectiv turistic din România care are expoziții pe ruine. Una dintre principalele puncte de atracție este una dintre camere. Aici, vizitatorii se pot costuma, virtual, în haine medievale boierești. Se așază în fața panoului, cu ajutorul unui buton și pot alege vestimentația, ca apoi să se fotografieze.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE