Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Studiu: Lumina telefoanelor mobile afecteaza grav vederea

Postat la: 26.03.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Lumina emisa de dispozitivele electronice, precum aparatele smartphone, ar putea produce afectiuni oculare, potrivit unui studiu realizat de cercetatori de la Universitatea Autonoma din Sinaloa (UAS) din Mexic, relateaza EFE.

Intr-un comunicat, institutia precizeaza ca studiul, condus de profesorul Emilio Terán Bobadilla, de la Facultatea de Fizica-Matematica din cadrul UAS, a dezvaluit consecintele acestei lumini asupra tesutului ocular si ciclului diurn al persoanelor. Cercetarea a fost sprijinita de experti oftalmologi de la Licenciatura en Optometría si de la Centro de Investigación y Docencia en Ciencias de la Salud (CIDOCS).

Potrivit profesorului Bobadilla, lumina emisa de dispozitivele electronice este una din principalele cauze ale tulburarilor de somn, alaturi de cefalee, migrene si oboseala vizuala. Lumina este de asemenea asociata si problemelor de cornee, cristalin sau retina, care in final pot afecta vederea. Cercetatorul este de parere ca aceste probleme pot afecta o persoana la nivel social. "Acest tip de lumina tulbura ciclul diurn al individului, avand repercusiuni asupra atentiei, modului de invatare si memoriei sale", a explicat el.

Referitor la rezultatele descoperite de aceasta cercetare, Terán Bobadilla noteaza ca smartphonurile reduc in proportie de 90 % lumina albastra, care, emanata de ecrane, face culorile sa fie mai putin naturale si sa fie mai periculoase pentru vedere.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE