Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Studiu 2018. Iaurtul poate reduce riscul bolilor de inima

Postat la: 01.03.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Iaurtul este o alegere sanatoasa pe care o putem folosi ca o gustare. El ar trebui consumat, in special, de persoanele cu hipertensiune arteriala. Noi cercetari arata ca aceste produse alimentare fermentate, cum este iaurtul, pot reduce riscul bolilor cardiovasculare barbatilor, cat si femeilor care au hipertensiune arteriala.

Intr-un nou studiu publicat in Jurnalul American de Hipertensiune arteriala, cercetatorii au descoperit dovezi potrivit carora consumul ridicat de iaurt poate reduce riscul bolilor cardiovasculare la persoanele cu hipertensiune arteriala. Studiul a implicat 55.000 de femei, in varsta de 30-55 de ani si 18.000 de barbati cu varsta cuprinsa intre 40-75 de ani cu hipertensiune arteriala.

Cercetarile efectiuate de Justin Buendia, de la Universitatea de Medicinadin Boston, au aratat ca un consum mai mare de iaurt poate reduce riscul de atac de cord cu 30% la femei si 19% la barbati. Barbatii si femeile care au consumat mai mult de doua portii de iaurt pe saptamana au avut,de asemenea, un risc mai mic, de 20%, de a se imbolnavi de boala coronariana sau de accident vascular cerebral. Un alt studiu din 2014 arata ca probioticele, cum ar fi cele din iaurt, pot ajuta la scaderea tensiunii arteriale.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE