Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Stephen Hawking sustine ca stie ce s-a intamplat inainte de aparitia timpului

Postat la: 14.03.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Este una dintre cele mai importante intrebari din univers. Ce s-a intamplat inainte de Big Bang? Recent savantul Stephen Hawking a oferit o explicatie pentru aceasta curiozitate.

"Principala limita a universului... este ca nu exista nicio limita," a declarat Hawking. Cu alte cuvinte, conform FoxNews, nu a existat timp inainte ca timpul sa inceapa deoarece timpul a fost mereu acolo. El i-a spus fizicianului Neil deGrasse Tyson ca printre cantitatile infinite, dar mici de spuma cuantica a singularitatii anterioare Big Bang-ului, timpul exista intr-o stare "curbata".

Acesta era distorsionat de-a lungul altor dimensiuni. Asadar nu a fost niciodata un Big Bang care sa creeze ceva din nimic. "Toate dovezile par sa indice faptul ca universul ar fi trebuit sa se afle intr-o stare de dezordine completa pana acum. Insa acest lucru a inceput in urma cu 15 miliarde de ani," a declarat Hawking.

"Cu siguranta a existat un inceput. In caz contrar toate lucrurile din univers ar fi trebuit sa aiba aceasi temperatura. Intr-un univers infinit cerul noaptea ar fi trebuit sa fie la fel de stralucitor precum suprafata Soarelui. Singurul mod prin care ar putea fi evitata aceasta problema ar fi daca stelele nu ar fi luminat pana intr-un anumit punct," a declarat Hawking.

Insa conform acestuia lucrurile din univers erau diferite inainte de Big Bang. "Densitatea probabil era infinita. Era o singularitate. In cadrul unei singularitati toate legile fizicii nu se mai aplica. Asadar starea universului dupa Big Bang nu a depins de ceea ce s-a intamplat anterior deoarece legile determinismice ce guverneaza universul ar disparea in timpul unui eveniment de tipul Big Bang-ului.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE