Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Spatiile publice care nu detin autorizatie de securitate la incendiu, obligate sa anunte la loc vizibil acest lucru

Postat la: 20.01.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Noile prevederi ale legii privind apararea impotriva incendiilor au intrat in vigoare, iar spatiile publice din categoria comert, cultura si turism care nu detin autorizatie de securitate de incendiu sunt obligate sa anunte acest lucru. In locuri vizibile, trebuie afisat un panou cu textul "Acest spatiu functioneaza fara autorizatia de securitate la incendiu", in caz contrar urmand a fi aplicate amenzi.

Potrivit prevederilor legale intrate in vigoare vineri, beneficiarii constructiilor publice in care functioneaza unitati din categoria comert, cultura si turism care nu au autorizatie de securitate la incendiu au obligatia sa realizeze si sa amplaseze in dreptul intrarilor panouri de instiintare, scrie News.ro.

Acestea trebuie tiparite cu litere de tipar, cu dimensiuni de minimum 2,5 centimetri, de culoare rosie, pe fundal alb, avand continutul: "Acest spatiu functioneaza fara autorizatia de securitate la incendiu". Nemarcarea corespunzatoare a acestor tipuri de obiective atrage dupa sine sanctionarea cu amenda de pana la 5.000 lei. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, constructiile publice care vor trebui sa afiseze panourile de instiintare fac parte din cele care reunesc un numar mare de utilizatori si pentru care sunt necesare masuri sporite de siguranta pentru prevenirea incendiilor.

Camera Deputatilor a adoptat, in 21 decembrie, cu 263 de voturi "pentru", un vot "impotriva" si 3 abtineri, proiectul pentru completarea Legii nr. 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor, cunoscut drept "Legea Colectiv", care instituie obligatia celor care nu au autorizatie de securitate la incendiu sa anunte la intrare. Conform actului normativ initiat de deputatul PMP Ionut Simonca, alaturi de alti 74 de parlamentari din toate partidele politice, panourile de instiintare trebuie sa fie afisate pana la obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE