Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Spaga: DNA a inceput urmarirea penala fata de Ionel Arsene, acuzat ca a cerut 5% dintr-un contract de 60 milioane de lei

Postat la: 14.02.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie- Bacau au dispus au dispus efectuarea urmaririi penale fata de Ionel Arsene, la data faptelor deputat in Parlamentul Romaniei si presedinte al organizatiei judetene Neamt a unui partid politic (PSD, nota red.), sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de influenta.

Arsene a fost arestat preventiv pe 29 ianuarie in alt dosar, in care este acuzat tot de trafic de influenta, respectiv de primirea a 100.000 de euro de la o persoana careia i-a spus ca poate influenta o decizie ANI. El a fost apoi suspendat din functia de presedinte al CJ Neamt.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista aspecte din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt: La data de 31 iulie 2015, suspectul Arsene Ionel, in calitate de deputat in Parlamentul Romaniei si presedinte al organizatiei judetene Neamt a unui partid politic, a pretins de la reprezentantul unei societati comerciale (martor in cauza) un procentaj de 5% din suma totala de 60.000.000 lei ce trebuia alocata de Administratia Nationala Apele Romane (A.N.A.R.) pentru finalizarea contractelor pe care firma respectiva le avea in derulare cu administratiile bazinale.

In schimbul acestui comision, in perioada iulie - septembrie 2015, suspectul Arsene Ionel si-a exercitat influenta asupra unui coleg de partid, la vremea respectiva secretar de stat in cadrul Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor, pentru a-l determina sa faca demersuri in vederea alocarii de catre A.N.A.R. a sumei anterior mentionata, demersuri ramase insa fara rezultat.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE