Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Sorin Ovidiu Vîntu dezvăluie de ce n-a plecat din țară și ce are cu SRI

Postat la: 24.01.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Redăm integral postarea lui Sorin Ovidiu Vîntu:

În acest material îți voi vorbi, generație, despre motivele care mă fac să fiu atât de vehement la adresa așa zișilor parteneri externi ai României, la adresa SRI și a Justiției. Voi începe prin a-ți spune că îmi iubesc țara, că-mi iubesc limba și iubesc faptul că sunt român. Acestea sunt motivele pentru care am refuzat să plec din țară în momentul în care mi s-a propus s-o fac și am acceptat autoritatea abuzivă a unui stat care își exercită puterea prin funcționari nedemni din Serviciile de Informații, din Justiție și prin politicieni tâmpiți, dovediți a fi, în timp, și vânzători de țară. Pentru a înțelege mai bine ce încerc să-ți transmit, îți voi defini pentru început, la nivelului tău de înțelegere, conceptul de țară și pe cel de stat.

Țara

Cândva, demult, unul dintre cei mai frumoși scriitori români, evident nu la fizic mă refer, definea Iașul ca pe locul nu unde, ci când. Dacă ar fi definit întreaga țară, același Ionel Teodoreanu ar fi adăugat și unde, ar fi spus că România nu este doar locul când, ci și locul unde. Adică locul unde te-ai născut, locul unde se află casa părinților tăi sau locul mormântului lor, locul unde mai devreme sau mai târziu ai să te întorci. De asemenea, este locul unde ai iubit prima dată, locul unde ai făcut dragoste prima dată, locul unde ți-ai dat seama pentru prima dată cât de mult te iubesc părinții tăi și cât de mult îi iubești tu pe ei. Este locul unde vei pune, sau ai pus deja, prima floare pe mormântul părinților tăi. Țara ești tu, băi generație, cu bunele și relele tale. Este limba pe care o vorbești, este pământul care îți aparține, este suma tradițiilor și obiceiurilor părinților, bunicilor și străbunicilor tăi. Este istoria ta trecută și viitoare. Țara este locul în care ești printre ai tăi, este locul care nu are doar o localizare teritorială, ci și una spirituală.

Statul

Statul nu este altceva decât un pachet de legi, menit să asigure protecția și prosperitatea unei țări și care generează pentru aceasta instituții responsabile cu aplicare lor. Izvoarele acestor legi diferă de la stat la stat și provin din tradițiile, obiceiurile și cutumele fiecărui popor, precum și de nivelul de dezvoltare al fiecărei țări. Cu cât colaborarea dintre instituțiile generate de pachetul de legi este mai solidă, cu atât forța statului crește. Cu cât aceste instituții răspund mai fidel scopurilor pentru care au fost create, cu atât ele sunt mai puternice și își pot aduce un aport mai substanțial la forța generală a statului. Pentru a putea funcționa, aceste instituții sunt organizate piramidal, având fiecare, în funcție de specific, șefi de birou, șefi de departamente, șefi de direcție, șefi de divizie, etc., iar in vârful piramidei un șef suprem, conducătorul instituției, omul care gândește strategii, stabilește direcții, ia decizii, își asumă responsabilități. Sub el sunt ceilalți șefi mai mici care, fiecare pe bucățica lui, procedează la fel. Într-un stat care are ca formă de organizare republica, aceste instituții sunt grupate în trei mari puteri: politică, juridică și executivă. Fiecare dintre aceste puteri au la rândul lor o formă de organizare piramidală. Politicul are în frunte Parlamentul care, la rândul său, este condus de doi șefi. Executivul - un guvern care, la rândul său, are în frunte un premier. Justiția - CSM-ul care, la rândul lui, are un șef.

După cum ai văzut până aici, totul este organizat pe principiul piramidei, mai puțin statul însuși, și aici mă refer strict la România, el fiind compus din cele trei puteri care, neavând un șef unic, funcționează haotic, se încalecă una pe alta, se bat în orgolii, se aleargă una pe alta, făcând din România o caricatură de stat de care își bat joc, la propriu, cam toate statele care au auzit de el.

Ce protecții oferă țării acest stat? Ce prosperitate oferă țării acest stat?

Acest stat a ajuns la cel mai scăzut nivel de putere, de bogăție și de respect din toată istoria lui. Spre comparație, la doar trei ani de la Marea Unire, leul românesc avea o acoperire în aur mai mare decât a francului francez. Singura țară de care lui Lenin îi era frică în timpul intervenționismului marilor puteri în Rusia era România - Regele Ferdinand și Regina Maria erau priviți cu simpatie și respect în toate marile cancelarii ale Europei, iar statul român era considerat liderul de necontestat al Balcanilor. Chiar și pe timpul comunismului, România era pe locul al doilea, după URSS, la producția de bunuri în CAER (o piață comună a statelor comuniste europene), iar în timpul invadării Cehoslovaciei de către ruși, statul român a fost capabil să-și apere țara. Toate astea au fost posibile, generație, pentru că acest stat a avut în permanență șefi, șefi în spatele cărora stăteau toate instituțiile vremii.

Clarificări

Sper, generație, că ai înțeles ce înseamnă ȚARĂ și ce înseamnă STAT, și de ce i-am ridiculizat în postarea anterioară pe cei care folosesc sintagma "stat de drept". Statul fiind în sine un pachet de legi, este amuzant să-i mai spui și de drept. Este la fel de caraghios ca a spune că vrei să faci dintr-o babă, o babă bătrână. Evident că tipul acesta de retorică, adică noul limbaj de lemn folosit în societatea românească, nu este întâmplător. El are drept scop să mențină în România puterea judecătorească drept forță dominantă, lucru care a fost posibil să se întâmple ca urmare a trădării acestei țări de către Traian Băsescu, un personaj atât de prost încât nici măcar astăzi nu realizează cât rău a făcut, atât țării, cât și statului, acceptând să pună la dispoziția serviciilor secrete americane tot Serviciul Român de Informații, serviciu care, prin ofițerii săi acoperiți sau prin agenții de influență, are și astăzi o poziție dominantă în toată zona Justiției. Tot prin intermediul ofițerilor SRI, serviciile secrete americane au acces la tot ce se cheamă ofițeri acoperiți din zona politică, administrativă, media, din toate instituțiile statului. Așa s-a ajuns astăzi, generație, ca în lipsa unui șef autohton, statul român să fie condus de către americani prin intermediul ofițerilor corupți sau tâmpiți din SRI, condus de un stat străin, interesat strict de protecția și prosperitatea țării lui. Într-o discuție telefonică purtată cu un om pe care-l prețuiesc, acesta mi-a reproșat că în ultimul material pe care l-am publicat pe blog am manifestat o virulentă poziție anti-americană. Înainte de a mă apuca să mă dezlănțui cu imprecații și înjurături la adresa marelui nostru "partener strategic", prietenul meu și-a amintit că are de rezolvat o problemă urgentă și a închis telefonul. Nu știu dacă ai remarcat, generație, că toți liderii de opinie care apar pe televiziuni abordând mime diferite, în funcție de nivelul intelectual care îl au, se simt obligați să-și afirme dragostea necondiționată pentru fratele mai mare de peste ocean. Așa cum înainte de Revoluție, la începutul oricărei ieșiri publice, trebuia să debutezi cu o limbă lată și catifelată plasată între fesele "mult iubitului și stimatului conducător" Nicolae Ceaușescu, tot așa se simt obligați să se manifeste astăzi toți cei care vor să se mențină sau să avanseze pe scara socială. În cazul prietenului meu a acționat însă frica, frica de faptul că, ascultat fiind de SRI, simpla participare la o discuție în care "fratele mai mare" este băgat în mă-sa de către subsemnatul, îi poate genera probleme. Pornind de la această situație, mă simt obligat să fac niște precizări, băi generație, care să te ajute în a înțelege corect anti-americanismul meu.

Ca și tine, generație, mă delectez cu KFC, Coca-Cola, muzică și filme care vin de acolo. Sunt îndrăgostit de mulți dintre scriitorii lor, de mulți dintre actorii lor (cu un accent special pe actrițele lor!). Apreciez enorm că au reușit să impună o limbă care să aibă circulație mondială, asta ajutând la o comunicare și la o mai bună înțelegere între oameni de rase și culturi diferite. Ceea ce detest este statul american, nu țara.

Detest statul care, în august 1945, a comis una dintre cele mai mari atrocități din istorie, folosind bomba atomică la Hiroshima și Nagasaki. Acolo au fost asasinați sau schilodiți, pe loc sau în timp, milioane de copii, de femei, de bătrâni, populația civilă toată. Imaginează-ți, generație, un copil care arde de viu.

Detest statul care a declanșat "Primăvara arabă", distrugând viețile a zeci de milioane de oameni.

Detest statul care și-a bătut joc de țara mea, punând-o în situația de a fi în conflict cu toți vecinii, de a-i distruge toate centrele de putere - pentru a se putea instala aici ca într-un sat fără câini, care a așezat justiția ca putere dominantă - generând teroare, ură și distrugere la nivelul întregii populații, care a mai dat un mandat de președinte unui dezaxat, bețiv și tâmp, și care, după el, a uns un pămpălău plin de ifose și gol de conținut.

Și detest acest stat cu atât mai mult cu cât, după Revoluție, la rând cu toți fraierii țării mele, credeam că el este salvarea noastră.

Iar celor care îți scot ochii cu Woodrow Wilson, cel care a sprijinit Marea Unire de la 1918, le poți replica, generație, că acela n-a făcut altceva decât să extrapoleze și să pună în practică una dintre învățările lui Machiavelli:

"Apără pe un nou vecin neputincios, pentru a-l slăbi pe cel vechi și puternic."

Deci nu din dragoste pentru noi a făcut-o, ci pentru a slăbi puterea Rusiei, Franței, Angliei...

România, băi generație, nu are decât de pierdut acceptându-și vasalitatea în fața unui stat care este urât de aproape toate statele și țările lumii. România are nevoie de un șef adevărat căruia trebuie să i se subordoneze toate celelalte puteri ale statului. Uită-te la Rusia lui Putin, uită-te la Ungaria lui Viktor Orban. Putin a repus Rusia pe harta superputerilor lumii iar Orban, fără să stea în genunchi în fața nimănui, a făcut din peticăria aia de țară lider regional. N-ai să vezi nici în Rusia, nici în Ungaria și nici în vreun alt stat important din Europa funcționând idioțenia aia cu "independența justiției".

Când Anglia a vândut României două epave, denumite pompos fregate, cu sute de milioane de lire, a apărut în presa lor că un individ care era pe atunci la Ministerul Apărării, pe numele său George Maior, a primit o șpagă uriașă de la reprezentanții vânzătorului. Justiția engleză a deschis o anchetă, anchetă care, la foarte scurt timp, a fost stopată de premierul de atunci, considerând că respectiva anchetă ar aduce grave prejudicii statului englez.

Același lucru s-a întâmplat și cu ancheta celebrului caz EADS în Germania, unde Angela Merkel a oprit ancheta cu aceeași explicație.

Deci? Cum stăm cu "independența justiției" în "democrațiile consolidate"?

De ce nouă ni se bagă pe gât, cu forța, un concept care nu provoacă decât dezastrul pe care-l vezi?

Simplu, generație, pentru că toți așa zișii noștri "parteneri strategici", începând cu SUA și terminând cu Germania, Austria, Ungaria... vor o Românie slabă, fără lider, fără oameni puternici, ușor de manevrat și ușor de rupt.

Uite așa, generație, am ajuns la miza cea mai importantă a tuturor relelor care ni se întâmplă.

Miza

Așa cum ți-am arătat, datoria unui stat este aceea de a asigura protecție și prosperitate țării pe care o păstorește. Numărul uriaș de oameni care viețuiește azi pe Pământ face ca datoria statului să fie din ce în ce mai greu de îndeplinit. Lupta pentru resursele necesare întreținerii unei țări a făcut ca orice stat să se comporte ca o fiară în raporturile lui cu alte state. Orice alianțe între state sunt dictate de interese conjucturale, durează puțin la scară istorică, nu se bazează pe prietenii sau valori comune. Grija fiecărui stat atunci când intră într-o alianță este aceea de a nu-și dezvălui secretele și slăbiciunile în fața partenerilor conjuncturali. În caz contrar, după dizolvarea alianțelor, secretele dezvăluite se vor întoarce împotriva lui. Cu vreo 30 de ani în urmă, două treimi din resursele lumii erau consumate în exclusivitate de SUA, restul statelor luptându-se pentru treimea rămasă. Modernizarea ideologică a partidului comunist chinez (care a înțeles că fără mari corporații private, fără mari oameni de afaceri care să se bată de la egal la egal cu marile corporații americane sau vest-europene și miliardarii lumii, statul chinez nu va mai putea să aibă acces la resursele necesare care să asigure supraviețuirea țării) a făcut posibilă o altă împrăștiere a resurselor, cota americanilor coborând cu câteva procente, procente pe care le regăsim în creșterea economică a Chinei. Comunismul corporatist lansat de ideologii chinezi și cunoscut sub conceptul de "o țară, două sisteme" a început de vreo 10 ani să-și arate roadele. Forță dominantă deja în Asia-Pacific, proprietară alături de India a resurselor continentului african, producător la preț de dumping a unei game uriașe de bunuri de larg consum, China mai are de făcut doar pasul în destabilizarea monedelor americane și europene pentru a deveni lider mondial de necontestat. Ți-am făcut această digresiune, băi generație, pentru a înțelege valoarea uriașă a resurselor, cum modelează ele harta puterilor globale, și pentru a înțelege mai bine valoarea mizei care face ca România să fie hăituită atât de marile puteri din jurul nostru cât și de cea de dincolo de Atlantic.

Miza o reprezintă uriașul rezervor de resurse, al doilea ca mărime din Europa după cel rusesc, care este plasat în Transilvania. De la aur și uraniu la cele mai rare metale pentru industriile de vârf, de la pungi uriașe de gaze și petrol (situate într-adevăr la mari adâncimi, dar tehnologiile de azi fac posibilă exploatarea lor) la ape minerale care fac din Perrier apă de la robinet. Cu resursele astea, toate industriile occidentale pot huzuri liniștite câteva decenii. Fără ele este doar o chestiune de ani până când Uniunea Europeană se va duce dracului și va fi obligată să devină vasală Rusiei. Penuria de materii prime a scos deja Germania din bârlogul european, silind-o să-și caute "spațiu vital" în zona Caraibelor, stabilindu-și pentru moment cartierul general în Cuba (asta și ca un semnal pentru SUA), iar pe Macron l-a determinat să-i facă ochi dulci lui Erdogan, în speranța că Le Grande Turc îi va facilita accesul la resursele Orientului Mijlociu. Teoria Europei cu mai multe viteze avizajează lestarea majorității statelor ex-comuniste, după ce s-a profitat de naivitatea și entuziasmul lor, și s-au lăsat spoliate până la os, printre care evident și România, dar fără Transilvania. O Românie puternică, cu oameni puternici și un șef autentic ar fi făcut de nerealizat orice tip de acțiune în realizarea acestei mișelii. O Românie cu oameni puternici băgați la pușcării, cu politicieni terorizați de dosarele făcute de securiști și executate de Justiție, cu niște panarame de lideri sectoriali care se urăsc între ei și cu toate frâiele în mâna americanilor, nu mai poate pune problema dacă vom pierde Transilvania, ci când. Și cred că acum înțelegi de ce nemernicii ăia de Maior și Coldea amenințau cu pușcăria pe oricine încerca să facă autostradă de legătură între Transilvania și restul țării. Profitând de existența unui grup masiv de etnici maghiari în Transilvania, Viktor Orban, jucând la toate capetele, a promis că el va fi cel care va rupe această bucată din România. Mascând obiectul real cu mișcări, lăsând impresia că urmărește utopicul obiectiv de recreere a Ungariei Mari și a Imperiului Austro-Ungar, Orban pregătește în fapt repetarea scenariului secesionist din Ucraina.

Acesta este războiul evocat în titlu, generație, pentru că practic, începând cu anul acesta, România a intrat în război cu Ungaria, la provocarea acesteia din urmă. Nu este pentru moment un război cu tancuri și mitraliere, pentru că nu poți trage asupra propriei tale populații, indiferent de etnie. Nu ai cum să ceri ajutor NATO pentru că este problema ta internă. Nu poți calma un milion de oameni ațâțați și prostiți de atât de multă propagandă internă, cât și externă, prin diplomație. Odată rebeliunea începută, ea nu mai poate fi oprită, iar finalul este evident - o Transilvanie autonomă pentru început și jucată apoi la masa verde a "partenerilor noștri strategici".

Singura șansă a României de a câștiga acest război este să atace acum Ungaria la ea acasă. Nu mă refer la un atac armat. Cu 5-600 de milioane de euro și cu un mic sprijin logistic din partea spionajului românesc, poate arunca Ungaria, în câteva luni, în Evul Mediu. Îi poate face pe unguri să se bată pentru un colț de pâine mucegăit. Prin 1996, pentru că m-au enervat niște politicieni din Sofia, cu doar 50 de milioane de dolari i-am făcut pe bulgari să-și plătească lefurile în becuri și ouă, făcând din băncuța lor o simplă hârtie de șters la fund. Astăzi sunt instrumente și mai ofuscate pe care experții noștri (și avem destui) le pot folosi pentru a obține aceleași rezultate. După un asemenea atac, sunt convins că le putem scoate ungurilor Transilvania din cap pentru încă 100 de ani. Iar pentru resursele de acolo să vină partenerii noștri să negocieze cu noi, să-și aducă unitățile de producție la porțile zăcămintelor și să producă aici. Chiar dacă vor avea un profit mai mic, îl vor avea într-un mod onorabil și-și vor asigura un partener onest și pentru alte tipuri de joc în care România este dispusă să intre, alături de ei sau, după caz, împotriva lor.

Oricare ar fi tipul de ripostă, cel gândit de mine sau altul, ea trebuie să vină fulgerător și necruțător acum. Iar numele de cod al operațiunii ar trebui să fie un vers de-al lui Nichita Stănescu:

"Porcii nu trebuie judecați,
Ei trebuie să fie mâncați."

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE