Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Soluţiile procurorului, infirmate de superiorul ierarhic, dacă sunt apreciate netemeinice

Postat la: 05.12.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Comisia parlamentară specială pentru legile Justiţiei, condusă de Florin Iordache, a adoptat marţi un amendament la legea 304/2004 privind organizarea judiciară care prevede că soluţiile adoptate de un procuror pot fi infirmate de procurorul ierarhic superior, dacă acesta le apreciază ca fiind nelegale sau netemeinice.

Acesta prevede că soluţiile adoptate de un procuror pot fi infirmate de procurorul ierarhic superior, dacă acesta le apreciază ca fiind nelegale sau netemeinice. "Soluţiile adoptate de procuror pot fi infirmate motivat de către procurorul ierarhic superior, când sunt apreciate ca fiind nelegale sau netemeinice", se arată în alineatul (3), modificat, al articolul 64 din legea 304/2004.

În prezent, soluţiile adoptate de procuror pot fi infirmate motivat de către procurorul ierarhic superior, doar când erau apreciate ca fiind nelegale. Modificarea a fost propusă de UNJR şi CSM, fiind preluată sub formă de amendament de PSD şi ALDE.

Tot marţi, comisia specială a adoptat un alt amendament la legea 304/2004, care prevede prevede că "nu pot ocupa funcţia de ofiţer sau agent de poliţie judiciară, ofiţeri, chiar acoperiţi, ai serviciilor de informaţii, lucrători sau colaboratori ai acestora. Anterior numirii în funcţie aceştia vor da o declaraţie autentică că nu fac şi nu au făcut parte din serviciile de informaţii şi nu sunt sau au fost colaboratori sau informatori ai acestora".

Comisia speciala pentru legile justitiei condusa de deputatul PSD Florin Iordache, fostul ministru al Justitiei, lucreaza marti toata ziua pe modificarile la Legea 304/2004 privind organizarea judiciara, al doilea proiect din pachet, care prevede infiintarea unei Directii speciale pentru investigarea magistratilor. In sedinta de luni, comisia a votat impotriva propunerii CSM si sustinuta de UNJR de a se desfiinta instantele militare, precum si o modificare care prevede ca "justiția se înfăptuiește de catre judecatori în numele legii, este unica, imparțială și egală pentru toți".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE