ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




SIMULARE EVALUARE NATIONALA la LIMBA ROMÂNĂ. Modele de subiecte pentru clasa a VIII-a

Postat la: 22.02.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Elevii clasei a VIII-a susțin, luni, proba scrisă la Limba Română, în cadrul simulării de Evaluare Națională. Elevii au de rezolvat două subiecte. La primul subiect, elevii primesc un fragment dintr-un text literar (ex. piesa de teatru "Jocul de-a vacanța", de Mihail Sebastian), pe baza căruia trebuie să răspundă la cinci întrebări (punctuație și ortografie, oferirea de sinonime/antonime, extragerea unor idei principale din text, identificarea unui moment al narațiunii, explicarea unui fragment din text).

La partea a doua a primului subiect, elevii trebuie să redacteze un scurt eseu prin care să demonstreze aparteneța textului la un gen literar (genul dramatic, în cazul dat). La cel de-al doilea subiect, care conține două părți, primesc un text nonficțional, pe baza căruia trebuie să răspundă la șase întrebări (să identifice părți de vorbire, să răspundă la întrebări de înțelegere a textului, să identifice un tip de propoziție, să construiască un tip de propoziție - aici, o completivă directă), precum și să alcătuiască o compunere pornind de la subiectul textului nonficțional.

Consultați modelele de subiect și baremul atașat, disponibile pe edu.ro.

CALENDAR SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016

22 februarie: Limba și literatura Română

23 februarie: Matematică

24 februarie: Limba maternă

4 martie: Afișarea rezultatelor

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE