Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Seful SRI susține că nu are ofițeri acoperiți în Justiție sau in partidele politice, dar nu spune nimic de presa!

Postat la: 26.01.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Președintele Comisiei parlamentare de control asupra SRI, Adrian Țuțuianu, a declarat miercuri că, potrivit conducerii SRI, in urma audierii sefului acestei institutii, acest serviciu nu are ofițeri acoperiți nici în Justiție nici în interiorul partidelor politice.

"Am adus în discuția cu reprezentanții SRI în primul rând materialul făcut public de Uniunea Națională a Judecătorilor. Am primit de la SRI următoarele răspunsuri: nu există ofițeri acoperiți colaboratori și alte categorii de tipul celor enumerate de legea privind regimul judecătorilor și au spus că ne vor pune la dispoziție și mijloace de verificare a acestui lucru în momentul când realizăm vizite la instituții subordonate. Al doilea răspuns - nu există - ne-au comunicat, ofițeri acoperiți, colaboratori în interiorul partidelor politice. Ni s-a comunicat că SRI, asemeni altor servicii de informații, lucrează cu ofițeri acoperiți, cu colaboratori și obțin informații care sunt utile pentru securitatea națională", a precizat miercuri Adrian Țuțuianu.

Anterior, directorul SRI, Eduard Hellvig, afirmase că SRI nu are și nu va avea agenți acoperiți în politică sau în justiție. "SRI nu are și nu va avea acoperiți în politică sau în justiție, în mandatul meu SRI nu se va implica în niciun tip de joc de putere, în mandatul meu SRI nu va organiza proteste sau alte mișcări de stradă, așa cum fals s-a afirmat în anumite locuri", a subliniat Eduard Hellvig. Acesta n-a spus nimic despre ofiterii acoperiti din presa, cei pe care i-a admis ca fiind sub acoperire fostul director al SRI, George Maior, intr-un interviu, cel care acum este ambasadorul României la Washington. Faptul ca Hellvig omite sa-i pomeneasca alaturi de magistrati sau politicieni demonstreaza ca este adevarat ce afirmase Maior.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE