Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Seful Politiei Rutiere Piatra Neamt impreuna cu 12 agenti, trimisi in judecata pentru spaga

Postat la: 03.01.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Comisarul sef Viorel Andronic, sef al Biroului Politiei Rutiere Piatra Neamt la data faptelor, a fost trimis in judecata de DNA, in stare de arest preventiv, pentru savarsirea infractiunii de luare de mita.

In acelasi dosar, au fost trimisi in judecata 12 agenti de la Biroul Politiei Rutiere Piatra Neamt - Iulian Ciolpan, Marius Laurentiu Greaca, Bogdan Eugen Miziligeanu, Dragomir Loredan Covasan, Constantin Neamtu, Ionut Alexandru Berbec, Ioan Alexandru Galusca, Ioan Botca Inimosu, Ioan Marius Munteanu, Ionut Popescu, Vasile Lucian Chifu si Adrian Ovidiu Zaharia - pentru savarsirea infractiunilor de luare si dare de mita si fals intelectual. Comisarul sef Viorel Andronic si alti sase agenti se afla in arest preventiv din data de 10 noiembrie 2016.

De asemenea, au fost trimise in judecata 53 de persoane, acuzate ca i-au mituit pe politisti. Potrivit unui comunicat al DNA, in perioada 22 aprilie - 18 mai 2016, agentii de politie au fost desemnati sa efectueze activitati de prevenire a evenimentelor rutiere cauzate de excesul de viteza. Procurorii sustin ca, in acest context, lucratorii de politie au primit sume de bani cuprinse intre 50 lei si 400 lei de la mai multi conducatori auto opriti in trafic pentru depasirea limitei de viteza sau alte abateri de la regimul rutier. Cuantumul total al sumelor primite cu titlu de mita de catre politisti in perioada mentionata este de 12.980 lei si 40 de euro. Din mijloacele de proba rezulta ca luarea de mita se desfasura ca o activitate repetitiva (116 acte materiale).

Conform DNA, politistii Iulian Ciolpan, Marius Laurentiu Greaca, Dragomir Loredan Covasan si Ionut Alexandru Berbec au falsificat procesele verbale de constatare a contraventiei cu ocazia intocmirii acestora, prin atestarea unor fapte necorespunzatoare adevarului, respectiv consemnarea unei viteze de deplasare inferioare celei constatate, cu consecinta reducerii amenzii sau mentionarea unei alte contraventii decat cea reala. In zilele de 25 si 29 aprilie 2016, Marius Laurentiu Greaca si Constantin Neamtu au promis si remis o parte din sumele de bani primite cu titlu de mita, de la conducatorii auto verificati, comisarului sef Viorel Andronic.

In cauza s-a dispus instituirea sechestrului asupra sumelor de bani ridicate de la locuintele lui Viorel Andronic (245 euro) si Iulian Ciolpan (1.800 lei si 530 euro), in vederea asigurarii confiscarii speciale. Dosarul a fost trimis spre judecare Curtii de Apel Bacau. Fata de inculpatul Nicolae-Cristian Buga, procurorii anticoruptie au dispus clasarea cauzei. In dosar, procurorii au beneficiat de sprijinul Directiei Generale Anticoruptie.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE