Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Secretarul "Elicopter" pus de Grindeanu administrator la Romatsa

Postat la: 03.03.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Executivul condus de Sorin Grindeanu a aprobat, ieri, printr-un memorandum, participarea „domnului Virgil Dragoş Titea - secretar de stat la Ministerul Transporturilor în calitate de membru provizoriu în Consiliul de administraţie la Regia Autonomă "Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian - ROMATSA".

Practic, prin aceasta miscare, Grindeanu l-a pus pe Titea administrator tocmai la compania unde a fost inscaunat politic in fotoliul de director juridic. Nu trebuie omis din vedere, ca printre cei cinci membri ai Consiliului de Administratie de la Romatsa este si secretarul general al Ministerului Transporturilor, Petre Neacsa. Pentru cine nu stie, Dragos Titea, cunoscut si sub numele de „Regele Pacanelelor", este cel care in vara lui 2015 si-a dus copiii la mare cu elicopterul institutiei, si mai rau, i-a trecut in acte ca "personal de bord", deci ca angajati ai companiei, iar dupa ce manevra a fost dezvaluita de Ziuanews, a fost demis din functie de premierul Victor Ponta.

Dragos Titea, care de la acel incident si-a atras in minister porecla de Secretarul "Elicopter", a ajuns pe postul de director juridic si administrativ de la Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA) unde inaseaza lunar peste 6.000 de euro ca urmare a unui troc politic din perioada USL. Dupa ce a fost debarcat de la Ministerul Transporturilor de Victor Ponta, el a revenit pe postul de la Romatsa ca urmare si a lobby-ului facut de catre un fost consilier al Ancai Boagiu, director la Romatsa- Bogdan Donciu. Este surpinzator cum a ajuns Dragos Titea pe un asemenea post la ROMATSA intrucat el a fost secretar general al organizaţiei PSD Maramureş, deşi s-a născut şi locuieşte în Bucureşti, dar, mai ales ca pana atunci era patron de păcănele, deţinând firme în domeniul jocurilor de noroc cu zeci de puncte de lucru în Maramureş, Alba, Cluj, Olt, Bucureşti şi Ilfov.

In lumea politica din Maramures, Dragos Titea este cunoscut ca un permanent vânător de funcții publice, fiind susținut puternic de Ghiță Șimon, deputatul ajuns - vă vine să credeți?- chiar vicepreședinte național al PSD. Mai trebuie precizat ca in urma cu ceva timp,premierul Sorin Grindeanu l-a numit pe Dragos Titea in functia de membru in Consiliul director al Fondului Român de Dezvoltare Sociala (FRDS), entitate infiintata prin Legea 129/1998 si a contribuit la administrarea a 6 scheme de grant adresate preponderent comunitatilor sarace si izolate, majoritatea din mediul rural. Practic, FRDS este un organism non-profit, autonom, care sprijina comunitatile si grupurile dezavantajate promovând abordarea participativa, în care membrii comunitatilor identifica problemele locale si aleg pentru a fi sprijinita prin finantare, pe aceea care este considerata prioritara.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE