Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












SEBASTIAN GHIŢĂ: "Coldea şi Kovesi sunt ofiţeri ai unui serviciu secret străin"

Postat la: 17.01.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Şefa DNA Laura Codruţa Kovesi şi generalul SRI Florian Coldea sunt "amândoi de fapt ofiţeri ai unui serviciu secret străin", serviciu dintr-o ţară parteneră României, susţine Sebastian Ghiţă într-o nouă înregistrare difuzată luni seară de RomâniaTV.

Ghiţă afirmă: "Puterea lui Coldea asupra colegilor şi asupra celorlalte instituţii vine din relaţia sa de exlusivitate cu Kovesi. Amândoi sunt, de fapt, ofiţeri ai unui serviciu secret străin. Un serviciu secret al unei ţări partenere României, dar totuşi ai unui serviciu secret străin. Acesta este motivul pentru care Coldea obligă SRI şi pe colegii din SRI să o ajute pe Kovesi tot timpul, cu plagiatul, cu comisiile, cu orice, astfel încât Kovesi să rămână acolo în funcţie".
Fostul deputat mai susţine că, în cazul tezei de doctorat a Codruţei Kovesi, atât Parchetul General, cât şi comisia de specialitate din Ministerul Educaţiei care a verificat lucrarea "au minţit".

Ghiţă spune: "Sunt convins că deja multe din dezvăluirile făcute despre Coldea şi Kovesi au putut fi verificate de dumneavoastră. Aţi văzut toţi documente, facturi, imagini, dar nu pe toate. Sunt convins însă că atât Kovesi cât şi Coldea încearcă să mintă şi să muşamalizeze totul".

Ghiţă a continuat: "În cazul plagiatului doamnei Kovesi, Parchetul General a spus că nu a putut verifică zborul de la Cluj, cu avion privat, pentru că n-au găsit firma. Pentru că firma este în insolvenţă şi Parchetul n-a reuşit să recupereze nişte documente. Eu cred că a minţit. Iată factură din 27 iulie 2012, cea care dovedeşte că împreună cu Mihnea Costoiu am fost la Cluj pentru a o acoperi pe Kovesi. Aţi văzut toţi cum acea comisie a Ministerului a păcălit legea, a minţit şi a încercat să demonstreze că Kovesi a plagiat doar puţin şi nu în părţile esenţiale, dar în realitate ei au verificat doar 100 de pagini din 400 şi nu au folosit un software deloc. Am văzut că domnul Ciuvică a făcut o contestaţie la acea decizie şi vom vedea ce va răspunde Ministerul şi acea comisie de verficare a plagiatelor de data asta. Dar nu este în regulă ca o instituţie să mintă".

"De aceea m-am hotărât şi eu să vorbesc despre ce s-a întâmplat în aceşti zece ani. Cum - vedem toţi - în România se minte, se ameninţă şi se falsifică pentru a o proteja pe această femeie în funcţie. E prea mult", mai spune Sebastian Ghiţă, care promite şi alte episoade cu dezvăluiri, în care "am să vă spun motivul adevărat pentru care această doamna Kovesi este ţinută în funcţie. Ce lucruri a făcut până acum în această ţară şi ce se mai doreşte de la dânsa în continuare". "Ca să vă convingeţi că Kovesi minte, iar DNA falsifică probe, am să va prezint şi înregistrările reale, faţă de cele falsificate, din dosarul Realitatea. Şi o să auziţi cu urechile dumneavoastră", mai spune Ghiţă, care promite totodată că va difuza şi filmuleţul cu "petrecerea de la Sinaia".

El afirmă: "Este foarte simplu să se verifice şi petrecerea de la Sinaia. A fost la vila SRI din Sinaia. Au văzut şi sunt martori şoferii, ospătarii, lăutarii şi în episoadele viitoare veţi vedea şi filmuleţul. Doamna Kovesi tot nu răspunde întrebării publice: a fost sau nu la acea petrecere? (...) Iar SRI trebuie să spună adevărul despre sutele de prezenţe ale lui Kovesi la SRI".

Despre generalul Florian Coldea, Ghiţă susţine că, în urmă cu doi ani, acesta a mai fost vizat de o anchetă în cadrul Serviciului de Informaţii şi că i-a cerut atunci să-l ajute cu "documente despre vacanţele petrecute împreună". Potrivit lui Ghiţă, facturile şi chitanţele pe care le-a procurat pentru Coldea şi cu care acesta din urmă s-a prezentat la comisia SRI sunt false.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE