Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Se pune la cale inlaturarea din functie a lui Raed Arafat

Postat la: 24.01.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Raed Arafat, fondatorul SMURD si seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, ar putea sa fie schimbat din functie de Guvernul Grindeanu. O decizie in acest sens nu a fost luata in discutie in mod oficial, insa exista voci in sistem care doresc sa promoveze mai multe modificari, printre care si inlaturarea lui Arafat.

Potrivit unor surse politice, pe langa schimbarea lui Arafat din functia de sef al DSU, se mai doreste si mutarea SMURD de la Ministerul Afacerilor Interne (IGSU) la Ministerul Sanatatii, in subordinea Ambulantei, cu un alt sef. Modificarile care vizeaza sistemul de urgenta ar putea include si instalarea sotului sefei Ambulantei Bucuresti, Alice Grasu, intr-o functie de secretar de stat in Ministerul Sanatatii. De asemenea, potrivit surselor politice mentionate, se ia in calcul o posibila anulare a licitatiei pentru achizitia de ambulante, demarata anul trecut de Guvernul Ciolos.

Secretarul de stat Raed Arafat, medic roman de origine palestiniana, a pus bazele Serviciulului Mobil de Urgenta Reanimare si Descarcerare (SMURD) la Targu Mures, in 1990. In Guvern din 2007, Arafat a avut un rol determinant in declansarea protestelor antiguvernamentale din 2012, dupa ce a criticat reformele din sistemul de Sanatate, si-a dat demisia si, dupa o saptamana, a fost repus in functie. A fost ministru al Sanatatii, timp de doua luni, in Guvernul Ponta 1. In ianuarie 2014, a fost numit sef al Departamentului pentru Situatii de Urgenta. L-a sustinut pe Victor Ponta in campania electorala pentru alegerile prezidentiale.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE