Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Se cere cercetarea procurorului general Augustin Lazăr în CSM

Postat la: 28.02.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Consiliul Național al Magistraturii va cerceta felul cum a comunicat Parchetul în cazul Ordonanței 13, cererea aparținând unui judecător CSM, Simona Marcu.

Procurorul general, Augustin Lazăr, urmează a fi cercetat de CSM în cazul Ordonanței 13. Procurorii CSM au puterea de a admite sau respinge această propunere, în cazul un care e admisă, se vor face cercetari penale pentru modul în care a comunicat Augustin Lazăr în cazul OUG 13. Augustin Lazăr a anunțat în urmă cu trei săptămâni că atacă în instanță ordonanța de urgență prin care sunt modificate Codul penal și Codul de Procedură Penală.

După retragerea Ordonanței 13, Augustin Lazăr sa declarat că rățiunea a readus lucrurile pe făgașul lor normal. "Efectiv sunt și eu impresionat de faptul că, iată, societatea civilă a reușit să readucă lucrurile la ordine și rațiunea este cea care a readus lucrurile pe făgașul lor normal". În opinia sa, decizia de retragere a ordonanței de urgență va permite o analiză obiectivă și profesionistă a modificărilor care trebuie aduse legislației penale.

"Este o decizie corectă, cred că trebuie discutate în Parlament și trebuie discutate în prezența unor juriști reputați, așa cum am arătat anterior, în prezența celor care au lucrat la aceste texte de lege ale Codului penal și Codului de procedură penală. Și atunci vom avea garanția că textele care vor ieși din aceste analize și discuții vor fi bune", a spus Augustin Lazăr. Procurorul general a adăugat că retragerea ordonanței de urgență va lăsa fără obiect demersurile legale făcute până acum la Curtea Constituțională sau în instanță cu privire la ordonanța de urgență.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE