Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Scrisoarea prin care Baudelaire își anunța iubita că se va sinucide a fost vândută la licitaţie

Postat la: 05.11.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

O scrisoare a poetului francez din secolul al XIX-lea, Charles Baudelaire, în care acesta anunță că se va sinucide, s-a vândut la licitație în Franța pentru suma de 234.000 de euro.

Notița, datată 30 iunie 1845, a fost adresată iubitei lui Baudelaire, actrița și dansatoarea Jeanne Duval. Poetul, în vârstă de 24 de ani, a încercat să se sinucidă în aceeași zi - dar a supraviețuit. Site-ul francez de licitații Osenat a declarat că scrisoarea a fost vândută unui cumpărător privat la un preț de trei ori mai mare decât prețul estimat.

În scrisoare, Baudelaire a informat-o pe amantă despre intenția sa de a-și lua propria viață. "Când vei primi această scrisoare, voi fi mort", a spus el. "Mă ucid pentru că nu mai pot trăi, nici nu suport povara adormirii și trezirea din nou". Baudelaire, care avea probleme de bani după ce și-a irosit moștenirea, s-a înjunghiat în piept, dar nu a suferit răni grave.

Baudelaire a trăit încă 22 de ani după acest moment, publicând între timp și volumul care i-a adus celebritatea, Les Fleurs du Mal ("Florile răului"). Lucrările sale au influențat generații întregi de poeți francezi. A murit în 1867 de sifilis.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE