Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Scrisoare deschisă către Mihai Tudose: ROMATSA este lăsată în derivă și se indreptă spre faliment

Postat la: 24.08.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Sindicalistii de la ROMATSA au ajuns in pragul disperarii din cauza nepasarii si indiferentei conducerii Ministerului Transporturilor privind situatia acestei companii, in special a ministrului Razvan Cuc, dar si a secretarului de stat Dragos Titea, care este angajat ca director juridic la Romatsa, cu 10.000 de euro pe luna si, totodata, este si presedintele Consiliului de Administratie.

La inceputul lunii august, sindicalistii au solicitat audienta premierului Mihai Tudose pentru a-i prezenta situatia critica in care a ajuns ROMATSA, dar nici pana azi n-au primit vreun raspuns. Inainte de a declansa din nou greva generala, sindicalistii de la ROMATSA au adresat premierului Mihai Tudose o scrisoare deschisa (vezi documentul in facsimil), sperand ca in al 12-lea ceas se va stopa intrarea in faliment a companiei. „Nici pȃnă astăzi ROMATSA nu are buget aprobat de luni de zile, consiliul de administrație este ȋntr-un provizorat extrem de nociv, directorul general este tot provizoriu.

ROMATSA este indreptata spre faliment prin Planul de performanță ȋn care am fost angrenați de un management defectuos sau intentionat?"ne duce ȋn pragul falimentului. Nu avem contract colectiv de muncă din 1 septembrie 2016... Suntem ȋn conflict colectiv declanșat de aproape un an de zile. Ȋn tot acest timp, prin efortul angajaților, activitatea și veniturile companiei au crescut an de an. Și totuși, (sau paradoxal poate tocmai din această cauză?), ROMATSA este lăsată ȋn derivă. Sau poate chiar acesta este planul - lipsirea de resursele pe care le producem și dezintegrarea ROMATSA? Desi incasarile sunt tot mai mari, ROMATSA a inregistrat pe anul 2016...pierderi (!) de peste 50 de milioane de lei si perspectiva actuala este ca pierderile vor fi si mai mari in 2017-2018, in timp ce veniturile produse de noi vor fi si ele tot mai mari (??)

Sau poate chiar acesta este planul-lipsirea de resursele pe care le producem si dezintegrarea ROMATSA! Dovada recenta hotarare a consiliului de administratie ca in conditiile pierderilor amintite pe 2016 sa verse la bugetul statului din rezervele regiei 39 de milioane de lei", se mentioneaza in scrisoarea deschisa a sindicalistilor de la ROMATSA catre premierul Mihai Tudose. „Suntem extrem de ingrijorati, dar si hotarati sa ne aparam locurile de munca si drepturile, prin toate mijloacele legale", este mesajul foarte clar al sindicalistilor catre premierul Romaniei.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE