Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Schimbări drastice în noul Cod Rutier: Puteți ajunge imediat în închisoare dacă faceți asta

Postat la: 14.02.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Conducătorii auto care nu le permit şoferilor blocaţi în intersecţie să iasă sunt pasibili de amendă. Potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr 195/2002 "nerespectarea obligaţiei de a permite părăsirea intersecţiei conducătorului vehiculului rămas în interiorul acesteia" este o contravenţie, iar şoferul va fi amendat.

Șoferii care nu respect acest lucru vor putea primi o amendă de 1.000 de lei. Noul Cod Rutier va intra în vigoare pe 15 februarie şi prevede amenzi mari pentru şoferii iresponsabili în traffic. Pentru anumite abateri, unele amenzi au crescut chiar şi de 10 ori, iar la consumul de alcool, peste o anumită limită se poate ajunge chiar după gratii. Și vorbitul la telefon a fost taxat scump. Cine este prins în trafic că vorbeşte la telefon în timp ce conduce riscă o amendă de 1.600 de lei.

În funcţie de alcoolemie şoferul depistat băut la volan poate ajunge şi în închisoare. De aemenea, Noul Cod Rutier sancţionează cu amenzi cuprinse între 4.000 şi 9.000 de lei, depăşirea vitezei legale cu mai mult de 60 de kilometric. Amenzile şi sancţiunile în ceea ce priveşte alcoolul la volan s-au mărit şi ele în noul Cod Rutier.

După noile modificări, băutura la volan se sancţionează drastic. După noile reglementări ale Codului Rutier, în România şoferii nu au voie să bea deloc alcool. Astfel o îmbibaţie alcoolică cuprinsă între 0,2 -0,5 g/l alcool pur în sânge aduce şoferului o amendă prevăzută în clasa a V-a de sancţiuni (de la 21 la 50 de puncte - amendă) şi o suspendare a permisului de 180 de zile.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE