Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Scandal fără precedent: Directorul Ovidiu Miculescu-„Canoe" este acuzat că a transformat Radioul Public într-o afacere personală

Postat la: 18.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Societatea Romana de Radiodifuziune, adica Radioul Public sta pe un butoi cu pulbere, iar, potrivit informatiilor detinute de ZIUAnews, presedintele-director general Ovidiu Miculescu, mai cunoscut pe vremea cand era instructor central al UTC si ulterior PCR, sub numele de „Canoe", are zilele numarate. De ce? Din cauza managementul dezastruos si ingineriilor financiare si de personal pe care le-a regizat de cand se afla in fruntea postul national de radio.

Managerii studiourilor teritoriale sunt revoltati de aranjamentele si deciziile aberante ale presedintelui Ovidiu Miculescu, dar si de faptul că, deși veniturile bugetare sunt realizate din taxe plătite pentru un serviciu public, iar bugetul este repartizat de Consiliu de Administrație, ei au fost transformați în simpli spectatori. Practic Ovidiu Miculescu este acuzat ca a interpretat abuziv o prevedere legală, determinând astfel restrângerea enormă a puterii de decizie a studiourilor teritoriale. Prin invocarea lipsei de personalitate juridica, aceștia au fost transformați în simpli executanti in procesul de alocare a sumelor din propriile bugete, intrucat toate deciziile sunt luate de președintele-director general Ovidiu Miculescu.

Primul care s-a revoltat impotriva deciziilor aberante ale lui „Canoe" Miculescu este Mihai Anghel, managerul Studioului teritorial Radio Timisoara, care deja a formulat o plângere prealabila împotriva lui Ovidiu Miculescu (vezi facsimil) catre Consiliul de Administratie al Societatii Romana de Radiodifuziune pentru emiterea unui ordin abuziv, care ar restrânge autonomia financiară și de decizie a posturilor de radio teritoriale. În plângerea formulată sunt invocate si numeroase încălcări grave ale unor prevederi legale și principii de funcționare a posturilor de media. De asemenea, inclusiv legea care stabilește drepturile și obligațiile ordonatorilor de credite ar fi fost încălcată. Mai mult, ordinul dat de Ovidiu Miculescu ar fi fost emis fără consultarea și aprobarea Consiliului de Administrație al Radioului Public. Practic, directorii din teritoriu ai Radioului Public, în frunte cu Mihai Anghel, managerul postului de la Timișoara, solicită membrilor Consiliului de Administrație anularea ordinului emis de Ovidiu Miculescu in urma cu cateva săptămâni și „crearea unui cadru de activitate în conformitate cu legislația în vigoare".

Trebuie precizat ca Societatea Romana de Radiodifuziune are peste 2.200 de angajati, iar presedintele- director general Ovidiu Miculescu, omul garantat si sustinut de Victor Ponta, și-a impus oamenii în aproape toate funcțiile de conducere din radio, îndepărtând profesioniștii și aducând apropiați din afara radioului. Ca atare, Radioul Public a fost in centrul unor scandaluri media ca urmare a ingineriilor financiare girate de „Canoe"" Miculescu, dar si numeroase acuzații penale și de incompatibilitate. Președintele Ovidiu Miculescu are o sentință de incompatibilitate din partea Curții de Apel București, urmând ca în perioada urmatoare Curtea Suprema de Justitie să dea verdictul final. Totodata, alți manageri și membri ai comitetului director garantati de „Canoe" Miculescu au primit condamnări penale sau decizii de incompatibilitate.

Potrivit informatiilor detinute de ZIUAnews, procurorii DNA aproape au finalizat un dosar în care figurează si Ovidiu Miculescu, președinte-director general al Societății Române de Radiodifuziune, unde este acuzat de corupție şi de management dezastruos. Se estimeaza ca procurorii DNA vor încheia până la sfarsitul acestei luni cercetările cu privire la acuzații de fraudare a fondurilor europene şi pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu şi conflict de interese de către conducerea Radioului Public. De asemenea, exista informatii ca DNA are in lucru si un dosar privind înființarea postului de radio de la Chișinău. Conform unor informatii venite din zona baietilor cu ochii roata, zilele lui Ovidiu Miculescu in fruntea Radioului Public sunt numarate, iar dezvalurile aparute pana acum deapre „performatele" manageriale ale acestuia sunt doar cateva picaturi dintr-un ocean de ilegalitati.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE