Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Sarbatoare mare in calendar, pe 19 noiembrie. Rugaciunea pentru casatorie, neaparat de spus in aceasta zi sfanta

Postat la: 19.11.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Data de 19 noiembrie este foarte importanta pentru toti romanii, caci in calendar sunt praznuiti doi mari sfinti. Sfantul Proroc Avdie este pomenit in calendarul crestin ortodox la 19 noiembrie. De asemenea, in aceasta zi sfanta este pomenit si Sfantul Mucenic Varlaam. Sfantul Proroc Avdie este unul dintre profetii mici ai Vechiului Testament. A trait cu 600 de ani inaintea lui Hristos in vremea Sfantului Proroc Ilie Tesviteanul, urmandu-i acestuia in prorocie, noteaza agerpres.ro.

Rugaciunea pentru casatorie face minuni, daca este rostita in aceasta zi sfanta! „Atotbunule Doamne! Stiu ca fericirea mea cea mare sta in a Te iubi cu tot sufletul meu si cu toata inima mea si in a implini intru totul sfanta voia Ta. Asadar, Tu Insuti indruma, Dumnezeule, sufletul meu si umple inima mea: vreau sa Iti plac doar Tie, fiindca Tu esti Ziditorul meu si Dumnezeul meu. Pazeste-ma de trufie si de iubirea de sine: sa ma impodobeasca priceperea, smerenia si curatia. Lenevirea iti e urata si naste patimi: Tu da-mi harnicie si binecuvanteaza ostenelile mele. Iar intrucat legea Ta porunceste ca oamenii sa traiasca in casnicie cinstita, adu-ma, Parinte Sfinte, la aceasta chemare sfintita de catre Tine, fiindca Tu ai zis: „Nu este bine ca omul sa fie singur" si facandu-i lui femeia ca sa-i fie ajutor, le-ai dat binecuvantare sa creasca, sa se inmulteasca si sa umple pamantul. Auzi smerita mea rugaciune, care se inalta catre Tine din adancul inimii de fecioara: da-mi sot cinstit si binecredincios, ca sa Te preaslavesc in dragoste si intelegere impreuna cu el pe Tine, Dumnezeul Cel Milostiv, pe Tatal si pe Fiul si pe Sfantul Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin."

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE